Fotball

Solbakken: - Stilskiftet på landslaget ble for kraftig

Ståle Solbakken mener det ble for brå overgang å gå fra Drillo til Per-Mathias Høgmo til at resultatene i de to siste landskampene kunne bli bra.

  • Rune Steen Hansen

HAMAR: (H-A.no): Det er i denne ukas Corner-sending at Ståle Solbakken snakker ut om hvor han mener norsk landslagsfotball står etter at VM glapp med bare ett poeng på de to siste landskampene.

– Vi står omtrent der tabellen viser. Vi kan vinne mot Island og Albania, og vi kan tape mot Island og Albania. Hvis du ikke har mer sikkerhet i det enn det, så blir det vanskelig, sier Solbakken i denne Corner-sendingen.

Avhengig av Moa

Han mener likevel at toppnivået til Norge har vist at det er mulig å få gode resultater.

– Vi hadde et litt annet nivå da vi spilte 1–1 borte mot Sveits og slo Kypros relativt lett 3–1 borte.

Solbakken mener savnet av en målscorer har vært påfallende.

– Vi er avhengige av at Moa spiller mer fotball i sine klubber og at han hadde vært skadefri og scoret flere mål. I tillegg har vi slitt med å komme i gang i kamper. Vi har ikke vært gode nok til å slå tilbake når vi har kommet under, sier han.

Han mener det lille håpet om å knipe en playoffplass forsvant med trenerskiftet da Drillo måtte vike for Per-Mathias Høgmo.

– Trenerskiftet på slutten kompliserte det hele med all den støyen det førte med seg. Og stilskiftet ble såpass kraftig at man kanskje ikke fikk nok ut av de siste kampene, sier Solbakken, som mener det er åpenbare forskjeller på det Drillo sto for og det Høgmo nå fortsatte med:

– Den første åpenbare forskjellen er at formasjonen ble forandret til 4-4-2. Punkt to er at det er lagt mer vekt på ballinnehav og mindre vekt på å spille direkte, sier Solbakken.

Velkommen ballbesittelse

Han mener likevel det nye systemet kan fungere i framtida. Under visse forutsetninger.

– Vi må finne balansen i den nye stilen. Jeg ønsker gjerne velkommen en ny ballbesittende stil, men den må være effektiv. Og så må vi fortsatt være gode på soneforsvar og kontringer

– Vil du advare Høgmo mot å gå for langt med dette stilskiftet?

— Jeg har ingen anelse om hvor ballbesittende han vil være. Dette er han ansatt for å ta vare på, så får vi analysere det i etterkant.

– Har vi gode nok spillere til denne fotballen?

– Det spørs i hvilken grad av ballbesittende vi skal spille. Gjennombrudd må vi uansett fortsatt ha, sier Ståle Solbakken til HA-sporten.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball