Fotball

RBKs beskjedne bestemann

— Jeg gjør en helt ok kamp, men ikke noe mer enn det.

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

SARPSBORG 08 — ROSENBORG 0-2

SARPSBORG/TRONDHEIM (adressa.no): Rosenborg stormer videre på veien mot sitt første seriegull på fem år. Kåre Ingebrigtsens gutter har pangåpnet, og de 32 poengene laget har sanket så langt overgår både 2003-sesongen med Åge Hareide og Erik Hamréns start i 2009. Faktisk må Rosenborg helt tilbake til 1995-sesongen og Nils Arne Eggens dager for å finne en bedre sesongåpning.

— Vi har satt oss selv i en veldig gunstig posisjon. Vi har spilt en del vanskelig bortekamper og fått med oss poeng, så det er en bra start for oss, sier Ingebrigtsen til adressa.no etter kampen i Sarpsborg.

GOD: Adresseavisen mener Fredrik Midtsjø var Rosenborgs beste mot Sarpsborg. Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Også det at Rosenborgs bestemann var en lokal spiller, er noe som kan minne om glansdagene på 90-tallet. Stjørdalingen Fredrik Midtsjø ble kåret til «dagens Ivers» av Adresseavisen.— Jeg gjør en helt ok kamp, men ikke noe mer enn det. Det ble litt småfeil og rusk, sier Midtsjø til adressa.no.

Slik er den relativt beskjedne midtbanemannens egen dom etter en kamp hvor han leverer to målgivende pasninger.

Les også

Rosenborgs beste åpning siden 1995

— Ikke ferdigscoret

Høydepunktet i kampen var da Midtsjø spilte fri Pål André Helland før ledermålet. I en tett befolket sekstenmeter dro han av flere Sarpsborg-spillere og fant Helland med en strøken pasning.

— Jeg drar av et par mann, men det var da ikke så mye mer enn det. Og pasningen til Pål var heller ikke så god. Han får den helt nede på dørlinja og må dra seg inn. Så den var ikke ferdigscoret. Men det var et godt skudd av Pål, sier Midtsjø.

SCORER: Pål André Helland gir RBK ledelsen mot Sarpsborg 08. Digitalsport

Før han på direkte spørsmål om han virkelig ikke var fornøyd med det forarbeidet må innrømme at ”det sikkert så fint ut”. — Det var vel mange som ble fintet på et lite område. Men det var Pål som satte inn målet, gjentar 21-åringen.

Siste sjanse

Historien om Fredrik Midtsjø er historien om stortalentet som i flere sesonger følte at han ikke fikk en reell sjanse til å vise seg frem i RBK.

Etter en sesong på utlån til Sandnes Ulf har han slått ut i full blomst under Kåre Ingebrigtsens ledelse. 21-åringen har vært svært solid så langt denne sesongen. Hans egne enkle forklaring er tillit og kjemi.

— Selvsagt har det vært stunder da jeg har tvilt på om jeg kom til å slå gjennom i RBK. Foran denne sesongen følte jeg at det var siste sjanse for meg. Jeg var usikker helt fram til seriestart, men så løsnet det. Nå har jeg fått tillit, og det føler jeg at jeg har vokst på. I tillegg har jeg god kjemi med Kåre. Jeg trives svært godt, sier Fredrik Midtsjø.

 1. Les også

  RBK-treneren raser over forskjellsbehandling

 2. Les også

  Her scorer Helland etter mesterlig Midtsjø-assist

 3. Les også

  Rosenborgs neste fridag: 11. desember

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Rosenborg BK
 4. Fredrik Midtsjø

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Timanns-Mjøndalen kjempet seg til poeng i Haugesund

 2. FOTBALL

  Mer bortemotgang for Tromsø

 3. FOTBALL

  Stabæk-Bradley tror han får beholde profilene

 4. FOTBALL

  Bradley etter uavgjort mot AaFK: – Skuffende

 5. FOTBALL

  AaFK heldige i Barrantes' siste kamp

 6. FOTBALL

  Åtte Start-tap på rad