Fotball

Drillo med millionkrav til NFF

Nedbrutt Drillo ba Nils Johan Semb lede Norge i de to siste VM-kvalikkampene.

VILLE GÅ AV: Egil Olsen skal ha vært så langt nede etter Sveits-tapet at han ba Nils Johan Semb overta styringen til de to siste kampene.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Bråket i kjølvannet av Egil «Drillo» Olsens avgang som Norges landslagssjef er neppe over med det aller første. I kveld er Drillo gjest i TV 2-programmet «Senkveld». Der forteller Olsen, ifølge Dagbladet, at han går glipp av opp mot 3,4 millioner kroner.

— Dersom vi hadde gått til VM, hadde jeg fått 1,7 millioner i bonus. Og da ville jeg hatt jobb i et halvt år til, som ville betydd 1,7 millioner kroner til.

Etter det Aftenposten erfarer er økonomisk kompensasjon noe av det mest sentrale i brevet som Drillo, via sin advokat Anne Marie Due, har sendt til Norges Fotballforbund (NFF). Men i korridorene på Ullevaal vil man ikke kommentere innholdet i brevet.

— Jeg har ikke lyst til å kommentere innholdet i brevet, heller ikke om det fremkommer økonomiske krav mot NFF, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til Aftenposten.

NFF: - Har ikke sagt opp Drillo

På pressekonferansen, da det ble kjent at Egil Olsen var byttet ut med Per-Mathias Høgmo som norsk landslagssjef, sa Drillo dette:

— Vi er jo i den situasjonen at jeg høyst sannsynlig ville være ferdig med denne jobben om et par uker.Jeg har hatt en lang prat med Per-Mathias og han var veldig klar på at hvis jeg ikke var komfortabel med den løsningen ville han ikke ta over jobben allerede nå. Da ville han vente. Så jeg måtte overbevise Per-Mathias om at det er jeg komfortabel med, og at jeg aksepterer den løsningen.Så derfor overtar Per-Mathias allerede nå.

Men nå er Drillo klar på at han fikk sparken som landslagssjef, noe han blant annet fortalte i et lengre intervju med TV 2. NFF er av en annen oppfatning.

— Vi ønsker ikke å prosedere saken i media, men understreker at Norges Fotballforbund ikke har gått til oppsigelse av Egil Olsen, sier Svein Graff.

Egil Olsen får etter det Aftenposten vet lønn ut året selv om han ble løst fra sine oppgaver som landslagssjef i slutten av september.

Mener Drillo har et forklaringsproblem

Etter det Aftenposten kjenner til frykter ikke fotballforbundet at saken skal havne i retten. NFF føler Egil Olsen har et forklaringsproblem. Han skal ha gjentatt på møter i forkant av den mye omtalte pressekonferansen 27. september, at han gikk frivillig, selv om han på selve pressekonferansen svarte «både ja og nei» på spørsmål om han følte at han hadde fått sparken.

Nå i etterkant har han snudd og er krystallklar på at han ble sparket.

Fotballpresident Yngve Hallén har også uttalt at det indirekte lå et press fra NFFs side da de gikk i dialog med Egil Olsen. Samtaler som fant sted etter han hadde fått mandat fra forbundsstyret i NFF 26. september.

Etter det Aftenposten erfarer er det opprettet en dialog mellom Egil Olsens advokat og NFFs advokat. Disse opplysningen ønsker ikke Svein Graff å kommentere.

Ba Semb overta

Etter det Aftenposten kjenner til var også Egil Olsen så langt nede etter 2-0-tapet for Sveits på Ullevaal tidligere i høst at han gikk til toppfotballsjef Nils Johan Semb og ba sin tidligere arvtager om å lede Norge i de to siste kvalikkampene. Da skal det ha vært flere i Norges Fotballforbund som sådde tvil om Drillos motivasjon til å fortsette i jobben som landslagssjef. Men dette ble aldri noe tema ettersom Drillo etter hvert kom til hektene igjen og følte seg klar til å ta fatt på kampene mot Slovenia og Island.

Dette ble understreket i et møte med Egil Olsen, Ola By Rise, Frode Grodås og Nils Johan Semb mellom de to landslagssamlingene.

Egil Olsen selv, eller hans advokat, har ikke besvart Aftenpostens henvendelser fredag.

Les også

  1. Drillo: - Jeg kunne ødelagt pressekonferansen

  2. Idrettshistoriker: - Drillo har skylden i bråket

  3. Enstemmig NFF-styre bak Drillo-fjerning

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball