Celtic-Johansen: - Gir blaffen i kritikken

Stefan Johansen er i form en av Norges beste og viktigste spillere. Nå slår han tilbake mot kritikken fra skotske medier.

BØY OG TØY: Stefan Johansen bryr seg ikke om kritikken fra skotske medier.
  • Kjetil Flygind

LILLESTRØM (Aftenposten): Stefan Johansen (24) har fått kjørt seg i skotsk presse i det siste. Ute av form, dårlige prestasjoner, trenger ferie, er blant karakteristikkene som har kommet.

På landslagssamling med Norge flirer mannen fra Vardø av medfarten han har fått i Skottland.

— Akkurat det gir jeg blaffen i. De får skrive akkurat hva de vil. At det kommer kritikk når vi ikke vinner kamper eller spiller så bra som fansen vår ønsker, det er en del av gamet. Fansen stiller store krav, det må vi bare leve med, men kritikken påvirker ikke meg i det hele tatt, sier Johansen til Aftenposten.

Les også

Stefan Johansen hudflettes før Molde-kampen: – Uinspirert og uinteressert 

Les også

Skotsk presse bruker The Beatles for å beskrive norsk elendighet for Celtic

Les også

Celtic-legende: - Stefan Johansen er en skygge av seg selv

Ingen god start på sesongen

Men han innrømmer at innledningen på sesongen ikke var så god som han skulle ønsket.

— Jeg skal være ærlig og si at innledningen på sesongen ikke var på det nivået jeg ønsker å prestere på. Men fra forrige samling så synes jeg kroppen bare har fungert bedre og bedre, spillet har bedre seg, og jeg er ikke lenger plaget med småting som tidligere. Det er positivt. Jeg får trent godt, spilt mye kamper, da kommer også formen. Andre mener kanskje noe annet, men det viktigste for meg er å kjenne at kroppen begynner å fungere, sier Celtics-profilen.

- Føler du at du blir en hoggestabbe når presset øker på Ronny Deila og laget ikke vinner?

— Nei, det tror jeg ikke. Det er vel mer det at folk som leser avisene danner seg sin egen oppfatning av det hele. Men vi har lært oss å stenge ute kritikken som kommer. Det eneste vi må ha fokus på er det vi får gjort noe med. Jeg kan ikke bestemme hva folk skal skrive.

Hard konkurranse om plassen

Johansen har slitt med flere småting i høst. Blant annet rygg og nakke. Men det meste ser ut til å være i orden nå.

Han er normalt sett bankers på den norske midtbanen. Men også han kjenner pusten i nakken fra konkurransen om plassene. Ole Selnæs har levert så det holder i hjemlig eliteserie og står klar hvis landslagssjef Per-Mathias Høgmo endrer på midtbanen.

— Jeg tror alle spillerne merker konkurransen. Ole har hatt en fantastisk sesong, og ingen skal føle seg sikker på en plass på laget. Men jeg er klar, forsikrer Stefan Johansen.

Selnæs: - Jeg er klar

Det samme er Rosenborgs midtbaneelegant.

KLAR OM HAN FÅR SJANSEN: Ole Selnæs på tirsdagens landslagstrening.

— At Stefan har fått kritikk i Skottland bryr jeg meg ikke om. Han ser veldig bra ut på trening her. Det eneste jeg tenker på er meg selv. Og jeg er klar hvis jeg skulle få sjansen, enkelt og greit. Jeg har gjort sakene mine bra for Rosenborg i år, sier Selnæs til Aftenposten. - Hva får Norge med Ole Selnæs på midtbanen?

— En som liker å ha mye ball og spille fremover på banen. Jeg prøver å sette opp andre i gode posisjoner, kanter og spisser. Det er det samme som jeg har gjort i Rosenborg i år.

21-åringen fra Trondheim suger til seg alt han kan når han er på samling med landslaget. Og er klar på utbyttet:

— Jeg lærer av å være med her. Det tror jeg alle gjør. Det er høyt nivå, og nivået på treningene her er høyere enn i Rosenborg, det sier seg selv, sier midtbanespilleren.

Lytt til Aftenpostens podcast: