ESPN: – Solskjær blir United-manager om Molde lar ham gå

Ifølge velinformerte ESPN er det kun én ting som gjenstår før Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Manchester United: At klubben blir enig med Molde Fotballklubb.

Hvem skal ta over for José Mourinho? Den britiske United-kjenner Mark Ogden hevder Ole Gunnar Solskjær har blitt diskutert innad i Manchester United.

Etter to og en halv sesong er José Mourinhos tid i Manchester United over. Det skjer etter det pinlige 1–3-taper for erkerival Liverpool søndag.

Manchester United bekreftet nyheten i en pressemelding tirsdag formiddag.

Samtidig var engelske medier samstemte i at Ole Gunnar Solskjær tar over som midlertidig manager ut sesongen.

Tirsdag kveld meldte ESPN-reporter Mark Ogden, som vanligvis er velinfomert om hva som skjer i Manchester United, at Solskjær er enig med den engelske storklubben om å lede dem ut sesongen.

Det eneste hinderet skal nå være Molde Fotballklubb. Manchester United og Molde må bli enige om en avtale.

Solskjær er en kandidat

Klubbens midlertidige manager skal ha jobben til sesongslutt, mens ledelsen jobber med å ansette en permanent manager. Ifølge Daily Telegraph vil en midlertidig manager blir ansatt i løpet av 24 til 48 timer, altså i løpet av onsdag eller torsdag.

ESPN-journalist Mark Ogden mener å vite at Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er et alternativ.

– Tidligere denne sesongen ble Ole Gunnar Solskjær nevnt i kulissene i United som en mulig midlertidig manager. Han er fortsatt i Molde, men fortsatt en mulig midlertidig manager til sesongslutt, skriver Ogden i en Twitter-melding.

Hvem skal ta over for José Mourinho? Den britiske United-kjenner Mark Ogden hevder Ole Gunnar Solskjær har blitt diskutert innad i Manchester United.

Ogden er kjent som én av journalistene som har best kilder i Manchester United. Blant annet var det nettopp Ogden som avslørte at Alex Ferguson skulle gi seg som manager i 2013.

I tillegg til Ogden, melder blant andre The Telegraph-journalist Sam Wallace, BBC-journalist Simon Stone og Jamie Jackson i The Guardian at Solskjær er en kandidat. Solskjær er dessuten bookmakernes favoritt, ifølge oddschecker.com.

Tidligere i desember signerte riktignok Solskjær en ny kontrakt med Molde. Den strekker seg ut 2021-sesongen.

Ifølge Daily Telegraph får Solskjær med seg Mike Phelan som assistenttrener.

– Sir Alex Fergusons mangeårige assistent Mike Phelan ligger an til å en dramatisk retur til Manchester United for å lede klubben sammen med midlertidig manger Ole Gunnar Solskjær ut sesongen, skriver avisen.

Ironisk nok er Manchester Uniteds neste Premier League-kamp lørdag kveld borte mot Cardiff, klubben Solskjær var manager for i ni måneder.

45-åringen spilte for Manchester-klubben i perioden 1996–2007. Han vant premier League seks ganger, men den mest kjente bragden er målet som sikret Champions League-seieren mot Bayern München i 1999.

En kneskade ødela de siste årene av karrieren. Etter at han la opp som aktiv i 2007, var han trener for blant annet Paul Pogba på Manchester Uniteds reservelag.

– Ville elsket det

Dag Langerød, ansvarlig redaktør i Manchester Uniteds norske supporterklubb, sier at en midlertidig Solskjær-ansettelse «ville overrasket veldig».

– Men personlig ville jeg elsket det. Når det gjelder midlertidig manager handler det om å få inn en som har United i hjertet på alle måter. Du henter ikke inn Sam Allardyce da.

Vi har kontaktet Molde-direktør Øystein Neerland. Han har ingen kommentar til spekulasjonene rundt Solskjær.

Heller ikke Solskjær har svart på våre henvendelser.

Nummer seks i Premier League

Tre år og én dag etter at Mourinho fikk sparken i Chelsea fikk han sparken også i manchester United.

Manchester United ligger som nummer seks på Premier League-tabellen. Denne sesongen har Mourinho ledet laget til syv seire, fem uavgjort og fem tap i serien.

Det har stormet rundt José Mourinho denne sesongen. Blant annet har konflikten med klubbens stjernespiller Paul Pogba fått mye oppmerksomhet.

Mourinho har vunnet Europa League og ligacupen med Manchester United. Men storklubbens fans har mye større forventninger enn det.

– Denne sesongen, med spillet, holdning og alt, er det gått så langt at jeg tror dette er til det beste. Samtidig tror jeg ikke alle verdensproblemer er løst med det her. Uniteds problemer stikker dypere. Klubben er så ute å kjøre at det ikke finnes noen kjapp løsning, sier Lars Morten Olsen, mangeårig redaktør i medlemsbladet til Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb.

Kritiserer direktør

Olsen har ett klart førstevalg som permanent manager: Mauricio Pochettino.

– Men det sitter nok langt inne for Tottenham å gi slipp på ham. Det romantiske valget ville vært en klubblegende som Ryan Giggs, men om det skulle gå galt, vil det være et skrekkscenario. Jeg tror ingen United-fans vil like situasjonen om United sliter med en sånn legende som manager.

Blir det denne mannen, Mauricio Pochettino, som tar over Manchester United? Her er argentineren etter Tottenhams kamp mot Barcelona tidligere i desember.

I første omgang vil det imidlertid bli ansatt en midlertidig løsning.

Men kommer Manchester United til å lykkes med sin neste ansettelse?

Lars Morten Olsen peker på Ed Woodward, klubbens administrerende direktør. Woodward har ansatt tre managere. Hverken David Moyes, Louis van Gaal eller Mourinho har lykkes.

– Han er en fantastisk forretningsmann, men han kjenner ikke fotballmarkedet. Derfor mener jeg at det er på høy tid å få inn en sportsdirektør. Woodward har ansatt og sparket tre ganger nå. Dette er et enormt prestisjetap for ham, når han har bommet tre ganger på fem år, sier Olsen.

– Desperasjon

Viktigere enn navn mener TV 2-ekspert Petter Myhre det er at klubben bestemmer seg for en tydelig retning. Han peker på at alle de andre topp seks-klubbene i England har en langt mer offensiv tilnærming.

– Problemene stikker dypere enn Mourinho. Det sa jeg også etter van Gaal. Det er en desperasjon og ledelsesfilosofi der nå som ikke fungerer. De er nødt til å gjøre radikale grep, de må finne ut hvor de vil. Nå har de ansatt van Gaal og Mourinho, og til dels Moyes, som har en fotballfilosofi som bygger mye på det trygge defensive først.

– Spørsmålet er om de fortsatt skal gjøre det? Skal de da gå for en type som Diego Simeone? Eller skal de gå vekk fra det og tenke at de beste lagene i verden spiller en annen type fotball?

Petter Myhre følger Premier League tett i rollen som TV 2-ekspert.

Han peker på kontrasten til Pep Guardiola i Manchester City og Jürgen Klopp i Liverpool.

– Å få maks ut av spillergruppen er en treners jobb. Hvis du ikke greier det, tror jeg heller ikke nye spillere vil være med å løfte laget. Klopp og Guardiola har brukt mye penger, men faktum er at de har utviklet laget samtidig. Mens United har kanongode spillere som Alexis Sánchez og Paul Pogba prestert dårligere enn de har gjort før.

Manchester Uniteds neste kamp er borte mot Cardiff, Solskjærs tidligere klubb, lørdag.