Fotball

Arsenal-spillerne tar lønnskutt

Arsenal-spillerne har godtatt lønnskutt på grunn av viruspandemien. Lønningene reduseres 12,5 prosent i ett år framover.

Arsenal-spillerne er de første i Premier League som har godtatt lønnskutt som følge av viruspandemien. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix

 • NTB

Det melder flere britiske medier fredag, deriblant The Times. Spillerne godtok kutt selv om spillerforeningen PFA frarådet dem å akseptere det, men de er til gjengjeld lovet betydelige bonuser for å kvalifisere seg til mesterligaen eller vinne en av europacupturneringene.

Spillerne stemte mot forslaget forrige uke, men skal ha blitt overtalt at trener Mikel Arteta. Trolig hjalp det at klubbledelsen i Arsenal onsdag godtok å kutte over en tredel av sin lønn det neste året.

Les også

Første Premier League-klubb med lønnskutt for spillerne

Premier League oppfordret opprinnelig sine klubber til å innføre lønnskutt på 30 prosent, men forslaget ble droppet etter å ha møtt kraftig motbør fra PFA. I stedet ble klubbene oppfordret til å forhandle med sine spillere. Arsenal er første klubb der det er oppnådd enighet om redusert lønn.

Arsenal meldte tidligere i uken at billettkjøperne vil få tilbakebetaling om resten av sesongen avlyses eller spilles for tomme tribuner, som i øyeblikket virker som de eneste realistiske alternativer.

Både sesong- og enkeltbilletter til Arsenals kamper er blant de dyreste i Premier League, som gjør at London-klubben må betale tilbake mer enn de fleste av sine rivaler.

Laget var på 9.-plass i Premier League da sesongen ble stoppet i mars, åtte poeng fra mesterligaplass og med ti kamper igjen å spille.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Håp om at Premier League kan spilles ferdig uten publikum – ber spillerne godta lønnskutt

 2. FOTBALL

  Pengekrangel i Fotball-England: – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene?

 3. FOTBALL

  Første Premier League-klubb med lønnskutt for spillerne

 4. FOTBALL

  Premier League-klubbene hadde møte. Dette er de enige om.

 5. FOTBALL

  Forsvarer spillerne mot kritikken om lønnskutt: – Enkle målskiver

 6. FOTBALL

  Berge og lagkameratene tar lønnskutt