Dette blir for dumt, Bodø/Glimt

SUPPORTERBLOGG: Se hvem som ligger rett over oss på tabellen. Glimt skal alltid være bedre enn Tromsø.

TAP ETTER TAP: Bodø/Glimt ligger sist på tabellen med sitt ene poeng etter seriens seks første kamper. Når skal det snu for Jan Halvor Halvorsens menn?
  • Jørund Johansen
Jørund Johansen

Det går dårlig for oss, fryktelig dårlig. Jeg gidder ikke si hvor mange poeng vi har til nå, eller hvor mange baklengs vi har. Les det selv. Det er et sårt tema for oss Glimt-supportere. Det stikker i alle deler av kroppen, særlig hjertet. Fotballhjertet. Vi er så dårlige at jeg nesten begynner å lure på om vi hører til i Tippeligaen.Og det kommer fra en evig optimistisk fotballgutt. Jeg har det vondt.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Folk reiste seg og gikk

Neida, det skal ikke være nok at vi er dårlige. I tillegg har vi et tilskuertall som minner mest om OBOS-ligaen. 2600 tilskuere i snitt på hjemmekampene høres kanskje ikke helt ræva ut. Eller jo det er det. Det er trasig å sitte på den gamle tribunen og se over på den store, nye og vakre diadora-tribunen. Det ser så tomt ut. For ikke å snakke om den lille SKS-tribunen. Der er det aldri folk.

Jeg har tatt dette opp en gang før, men nå kan jeg faktisk forstå folket. Jeg satt ved siden av flere stykker under kampen mot Haugesund som ikke nølte med å understreke sin misnøye. Glimt var så fryktelig dårlige at halvparten reiste seg og gikk en god stund før kampen var over.

Hva gjorde de som satt igjen? Jo, de klagde, og det med god grunn. Flere sa til og med at de ikke skulle møte opp på neste hjemmekamp, for dette var bare flaut å se på. Og det var rett og slett det det var.

Grått, trist og forferdelig

Det er ikke noe hyggelig å sitte der og følge med på klubben i ditt hjerte dersom de ikke gir noe tilbake. Null underholdning for pengene. Ingenting. Grått, trist, forferdelig, alle de negative adjektivene jeg kan komme på, egentlig.

Ikke misforstå meg. Jeg elsker å gå på kamp, og det tror jeg mange andre gjør også. Men det gir meg ingenting å sitte på Aspmyra i to timer for å se på noe dritt.

Da sitter jeg igjen med en følelse av at jeg har kastet bort to timer av dagen min. To timer jeg kunne brukt på noe helt annet. Og hvis jeg tenker sånn, da kan jeg tro mange andre tenker på akkurat samme måte, eller kanskje enda verre.

Bodø/Glimt er nødt til å steppe opp noen hakk. Det blir for dumt dette her. Og nå snakker jeg om det fotballmessige. Vi er for dårlige. Hva har skjedd med gutta i gult? Hvor er lidenskapen, fighterviljen og det vakre overgangsspillet? Alt er bare borte.

Ensom og trist på sofaen

Jeg kjenner ikke igjen laget jeg elsker og har fulgt i så mange år. Det ser ut som noe har ramlet ut av spillerne, og da kjennes det ut som en del av sjela mi har forsvunnet også.

Jeg gidder ikke gråte etter hver eneste kamp. Sitte i total transe og bare være sint og trist. Jeg er lei og sliten av det. Et tap går veldig inn på meg, og på mange andre også regner jeg med. Aalesund-kampen, det ble nok et mareritt. Nok en søndag ensom og trist på sofaen.

Nok en helg jeg gledet meg til, men som endte på verst tenkelige måte. Hele helga, ødelagt.

Bodø/Glimt for evig. I tykt og tynt. I medgang og motgang. Til jeg dør. Forventer Bodø/Glimt at alle skal fortsette å si disse tingene? Det begynner nesten å bli flaut. Det begynner å bli flaut at på mine innlegg på Aftenposten ligger bildet av meg med en Glimt-logo. Bodø/Glimt-supporter. Nå bør dere f... meg skjerpe dere, for at jeg og andre fortsatt skal stå støtt ved deres side.

Ett poeng i november

Jeg var så positiv i mitt forrige innlegg. Jeg drømmer fortsatt om en fantastisk mai måned. Jeg håper fortsatt folk kommer på myra. I hvert fall 16.-maikampen mot Tromsø. Da forventer jeg nesten et fullsatt Aspmyra og en hjemmeseier. Jeg vil ut å feire en seier natt til 17. mai. Men jeg er redd.

Jeg er redd det ikke kommer til å skje. Sånn som det ser ut nå, så står vi med ett poeng også når sesongen er over i november.

Jeg skjønner de som snakker om at de ikke kommer på neste hjemmekamp. Jeg kommer, men det er med strenge øyne. Dere bør skjerpe dere. Dere bør gjøre det for de som kommer. De som følger med dere hjemme i stua. Gi oss en opptur. Gi oss noe å smile over. Vis lidenskapen for oss.

Skal alltid være bedre enn Tromsø

Jeg ber til høyere makter om at det kommer en seier snart. Se bare hvem som ligger rett over oss på tabellen. Det bør være nok for å tenne på alle pluggene.

Ta igjen de forferdelige tromsøværingene. Nordens Paris my ass.

Glimt skal alltid være bedre enn Tromsø.