Leke James jaktes på av klubber fra seks land

Leke James (22) er inne i sin fjerde sesong i AaFK, men det er ikke sikkert det blir så mange flere.

Flere følger med: Leke James har vært AaFK-spiller de tre siste sesongene, men nå ser han for seg å ta et steg videre i karrieren. – Men det må skje til rett tid og være rett klubb, sier nigerianeren. Sunnmørsposten vet at blant annet flere russiske klubber har fulgt James over tid.

Nigerianeren har ikke vært involvert i de første treningskampene mot Florø, Ranheim og Kristiansund. Årsaken er at han fikk skulderen ut av ledd for noen uker siden.

– Jeg er blitt mye bedre nå, så det går stadig fremover. Jeg fikk en smell i skulderen etter en duell med en lagkamerat. Det var utrolig vondt da det skjedde, men det er heldigvis ikke så vondt nå, sier 22-åringen til Sunnmørsposten.

Alternativ trening: Leke James og fysioterapeut Jonas Nordal gjennomførte mandag en alternativ trening. Etter planen skal nigerianeren trene mer med laget i løpet av denne uka.

I hans skadefravær er det Carl Björk, Mustafa Abdellaoue, Torbjørn Grytten og til dels Aron Thrandarson som er blitt benyttet på topp for AaFK. Ingen av dem har imponert for mye så langt.

Ingen kamper på La Manga?

– Det blir fint å komme tilbake i trening for fullt og spille kamper igjen, sier James.

Ifølge fysioterapeut Jonas Nordal er det ikke sikkert James kan spille kamper når laget reiser til La Manga tirsdag morgen.

– Leke kan gradvis trene mer og vi ønsker han denne uken skal være med på en trening med kontakt. Det er litt avhengig av hvordan han føler det går. Vi tar det som en bonus om han kan spille kamper på La Manga, sier Nordal til Sunnmørsposten.

Flere klubber

Nigerianeren ble hentet på prøvespill høsten 2011 etter anbefaling fra en fiskehandler. Han skrev under sin første kontrakt i januar for tre år siden og en ny kontrakt året etter som strekker seg ut neste år.

– Jeg vet det er flere klubber som følger med på det jeg gjør i AaFK, så vi får se hva framtiden bringer, sier han.

Sunnmørsposten vet at klubber fra Russland, Tyrkia, Kina, Nederland, Tyskland og Israel har vist interesse.

– Er det mulig du forsvinner i løpet av denne sesongen?

– Jeg har vært her noen sesonger nå, så det kan være på tide å ta et nytt steg i karrieren. Men det må være rett klubb og skje til rett tid, sier han.

Vil score mer

Forrige sesong scoret angrepsspilleren ti mål i eliteserien, det samme som året før. Det første målet kom ikke før 12. juni.

– Mitt ønske er at både jeg og laget gjør det mye bedre enn forrige sesong. Selv om det ikke gikk så bra som jeg ønsket i fjor, så synes jeg det gikk helt greit for min egen del. Det er viktig å få en god start i år, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk