Han har hjulpet superstjernene. Nå er han TIL-aktuell

– Det er spennende å høre på, sier Morten Gamst Pedersen.

PÅ TRENING: Her er Erik Bertrand Larssen (til høyre) sammen med TIL-styremedlem Kristian Høydal.

I dag besøkte Erik Bertrand Larssen Tromsø IL. Bertrand Larssen er foredragsholder, forfatter og tidligere fallskjermjeger. Aller mest kjent er han nok som mental trener. Han har gitt ut boka «Bli best med mental trening».

Den ble skrevet etter at han hadde jobbet med med skilandslaget og Petter Northug under VM i Oslo i 2011. Nå er han aktuell for å bidra i Tromsø IL.

– Først og fremst skal han være her i helga, så skal vi oppsummere å se om vi skal ha flere «drypp» utover året, sier trener Bård Flovik til iTromsø.

Bertrand Larssen - i TIL-jakke - observerte store deler av fredagens TIL-trening, men takket nei til å la seg intervjue i dag. Før treningen hadde han en seanse med både støtteapparatet og spillergruppen.

– Det er artig å høre innfallsvinkelen til forskjellige folk som jobber med prestasjonskultur, alt fra næringsliv til idrett. Noen føler for at dette er riktig å jobbe mer med, andre ikke. Man må bygge tillit mot et sånn person, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø.

Les også

Dette kan bli TILs nye venstreback

Brukt i mange år

35-åringen har selv jobbet tett med mentale trenere i sin idrettskarriere, som for eksempel idrettspsykologen Anne Marte Pensgaard og TILs egen Vegard Nergård.

– Jeg har jobbet med mange. Anne Marte Pensgaard jobbet jeg med siden tiden på U21-landslaget, og jeg har også brukt Vegard. Det er artig å høre på dem. Det kan være småting du synes er interessant og veldig bra. Det kan variere fra person til person hvor nyttig man synes det er, sier Gamst Pedersen.

– Er det spesielt når det går dårlig sportslig at samtaler med en mental trener kommer til nytte?

– Nei, jeg har brukt det når det går bra også. Det er ikke noe fasit. Det må man kjenne litt på selv. Det å kunne hente litt marginer her og der, kan få det til bikke i riktig retning for deg selv og laget, sier Gamst.

35-åringen sier han kommer til å prate med Bertrand Larssen.

– Jeg synes det er morsomt å prate, og så får man ta det derfra. Når det blir, får vi se, sier han.

– Det er spennende å høre på folk som har vært i forskjellige prestasjonskulturer. Artig med nye ting, uansett hvem det er, legger han til.

Les også

Gamstens råd til ungguttene: – Man må være villig til å ofre det som skal til. Familie, venner, kjæreste – alt.

– Hyggelig bekjentskap

Flovik beskriver Bertrand Larsen som en «spennende type»

– Han er flittig brukt og en type coach/mental trener som blir brukt i mange sammenhenger, både nasjonalt og internasjonalt, sier TIL-treneren.

Men Flovik var veldig opptatt av å understreke at ingenting er avklart angående videre samarbeid med Erik Bertrand Larssen.

– Og vi skal ha Vegard Nergård med oss i hverdagen. Erik har en 100 prosent-jobb, så uansett er det ikke snakk om mer enn små drypp. Vi får tatt en runde i helga og så oppummerer vi kanskje søndag eller i neste uke. Det er uansett et hyggelig bekjentskap, sier TIL-treneren.

Erik Bertrand Larsen er for øvrig gift med datteren til Trond Mohn, Lousie Mohn.

– Det har ingenting med det å gjøre. Jeg har jobbet med fotball i 20 år, og da får man noen kontakter, sier Bård Flovik.