Fotball

Dramatikk i Champions League: Atlético videre etter straffekonk

Etter 210 målløse minutter ble alt avgjort på straffer.

  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

ATLÉTICO MADRID — PSV 0-0 (8-7 etter straffekonk)

STRAFEHELTEN: Juanfran jublet vilt etter å ha sendt Atlético Madrid videre til kvartfinalen.

Selv etter ekstraomganger i returoppgjøret i åttedelsfinalen mellom Atlético Madrid og PSV var det målløst. Avgjørelsen falt derfor under straffesparkkonkurransen. Begge lag scoret på sine første syv straffer, men så bommet innbytter Luciano Narsingh. Juanfran benyttet deretter muligheten til å sende Atlético til kvartfinalen.

— Hør på stemningen her. Det er galskap. Igjen viser vi stolthet og mental styrke. Vi slutter aldri å tro på oss selv. Dette gir oss masse styrke fremover, sa Juanfran i et intervju vist på Viasat.

Mesterlig redning

PSV Eindhoven leder den nederlandske ligaen og bidro sterkt til Manchester Uniteds tidlige Champions League-exit, men før tirsdagens avgjørende åttedelsfinale var det Atlético Madrid som var storfavoritt til å avansere.

Det ble en fartsfylt kamp i Madrid, der Atlético stormet ut fra startblokkene. Etter et kvarter fikk Antoine Griezmann muligheten til å sende vertene i føringen, men Jeroen Zoet reddet mesterlig.

Fernando Torres og Jeffrey Bruma i duell i Atletico Madrid-PSV

Like før pause var Griezmann igjen frempå, men en offensiv Zoet fikk avverget situasjonen.Det meste av det som skjedde offensivt handlet om Atlético Madrid, men et kvarter ut i 2. omgang fikk PSV en enorm sjanse. PSV rullet fint opp, og Jürgen Locadia avsluttet raskt. Jan Oblak fikk imidlertid slått ballen i stolpen med et tigersprang.

Etter PSVs visitt var det igjen Atlético som tok føringen i kampen. Innbytter Fernando Torres var frisk og satte PSV-forsvaret på noen prøver, men målene uteble og kampen gikk til ektraomganger.

Heller ikke der ble det scoringer. Etter 210 målløse minutter over to kamper måtte det hele derfor avgjøres med straffesparkkonkurranse.

Der trakk Atlético Madrid det lengste strået. Champions League-finalisten fra 2014 er derfor klar for kvartfinale.

Aftenpodden Sport: Hør Fjørtoft fortelle om skadene i Mesternes Mester og det berømte keeperkysset

Les også

  1. Denne sensasjonsgjengen lar seg ikke stoppe

  2. Han har vunnet Champions League, Europaligaen og La Liga. Men kan han frelse Newcastle?

  3. Tysk sportsdirektør: - Ødegaard ville spilt Champions League hos oss

Les mer om

  1. Champions League
  2. Atlético Madrid
  3. PSV Eindhoven