Fotball

Fyllingsdalen vet ikke hva de møter i 2.-divisjon

Fana og FK Fyllingsdalen de eneste gjenværende bergenslagene igjen i 2.-divisjon.

Fyllingsdalen møter mange ukjente motstandere i årets 2.-divisjon. Her i cuptapet for Brann sist sesong.
  • Magnus Wikan

Årets 2.-divisjon har langt færre lokale innslag enn det som har vært normen de siste årene. Åsane rykket som kjent opp, mens Brann 2 ble sendt ned en divisjon. Det betyr at Fana og FK Fyllingsdalen må kjempe om bli det beste 2.-divisjonslaget i byen denne sesongen.

I et regionalt perspektiv vil de også få konkurranse fra nyopprykkede Odda.

— Det er en avdeling vi er veldig ukjent med i år. Vi vet lite om lagene vi skal møte, utenom Fana og et par andre. Vi går blindt inn i sesongen og får lære mens vi holder på, sier Fyllingsdalen-trener Olafur Bjarnason.

- Ungt lag

Klubben han trener har, som Fana, vært blant de flinkeste breddeklubbene i klassen på å få frem unge talenter. Det beviste de for hele nasjonen da de noe overraskende vant junior-NM i 2013. I dagens tropp har Jakob Glesnes, Mads Sande og Leonardo Duré landskamper fra G16- og G17-nivå. I tillegg har Lars Kallevik (nå i Oslo for å studere) og Mathias Raum (nå i Brann) spilt med flagget på brystet.

Bjarnason sier at de mange talentene vil spille en viktig rolle for klubben denne sesongen.

— Vi har et veldig ungt lag, hvor stammen av spillerne er rundt 20 år. Det er viktig at de tar de neste stegene, noe de vil få tid og tillit til å gjøre, men det gir oss noen utfordringer også, sier Bjarnason, og presiserer:

— Vi møter mange «voksne lag», så vi trenger noen rutinerte spillere til å gi talentene støtte. For mange på banen samtidig kan bli for tynt, noe Brann fikk erfare i fjor, sier den tidligere Brann-stopperen.

- Hva kan vi forvente av Fyllingsdalen denne sesongen?

— Vi ønsker å være med å kjempe i toppen. Vi er ikke blant favorittene til å rykke opp, men det var ingen som snakket om Åsane før forrige sesong heller.

2.-divisjon har avspark i helgen. Fyllingsdalen åpner hjemme mot Egersund.

Les også

  1. Derfor er Fana blitt en talentfabrikk

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. FK Fyllingsdalen