Fotballnomaden tilbake etter seks år ute

Runar Normann (37) spilte 2.-divisjonsfotball i helgen.

KOM INN: Runar Normann i det han ble byttet inn borte mot Holmen i helgen.

TROMSØ/HARSTAD: Den tidligere Premier League-proffen spilte i helgen de siste 13 minuttene da Harstad IL vant 3-0 borte mot Holmen i et oppgjør i 2.-divisjon avdeling 1. Den tidligere Lillestrøm-, Coventry-, Brann-, Vålerenga-, TIL— og TUIL-spilleren gjorde i helgen comeback i allnorsk fotball seks år etter han sist spilte en fotballkamp i allnorsk fotball, for TUIL i 1.-divisjon.

– Runar er god nok til å spille på dette nivået. Han har helt klart ferdigheter vi behøver i laget. Når han får opp pust og de tingene der, kan han bli en viktig spiller for oss utpå høsten, sier Harstad-trener Stian Johnsen til iTromsø.

– Jeg er alltid motivert for å gjøre en innsats for HIL. Jeg både ønsker og håper jeg kan bidra for klubben. Det er fortsatt moro å spille fotball selv om jeg nå er i mitt 38. år. Jeg har trent rolig, men godt, i sommer og har enda en stund før jeg kan si at jeg er i toppform. Men går det like bra i ukene som kommer er jeg klar til å spille hvor som helst på banen treneren ønsker å bruke meg, sier Runar Normann til Harstad Tidende.

Seks år

Det er syv år siden han sist spilte for Harstad og seks år siden Normann sist spilte i allnorsk fotball for TUIL, men 37-åringen har trent seg opp de siste ukene med spill i 4.-divisjon for Harstad sitt andrelag.

– Han har trent for seg selv og spilt noen kamper for B-laget. De siste ukene har han trent mer med oss og var nå klar for å få et innhopp, sier Johnsen.

HIL-treneren tror rutinen til fotballnomaden kan bli avgjørende for om de klarer å berge plassen. Med seieren i går klatret de opp til 15 poeng og har nå fem poeng ned til Skeid på direkte nedrykk.

– Han har ekstremt gode innlegg som gir oss en ny dimensjon og har vært med på mye. Han har en utrolig rutine og erfaring som kan bli nyttig i et ellers ungt lag.

– Viktig seier

Normann er klar på hvor viktig seieren i helga var.

– Dette var antakelig den viktigste seieren denne sesongen. Jeg kom til noen innlegg fra venstrekanten, men ingen av disse skapte farligheter. Men det er uansett godt å kjenne at konkurranseinstinktet fortsatt er der, og jeg ser fram til fortsettelsen som kan bli riktig artig, sier Runar Normann.