Fotball

Høgli fikk sin Champions League-debut: – Det er noe å se tilbake på

Med ett minutt igjen av ordinær tid i siste gruppespillkamp, fikk Tom Høgli (32) sin Champions League-debut.

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

32-åringen fra Skånland som kommer hjem til Tromsø neste sommer og er inne i sin site sesong i den danske storklubben FC København, fikk i sommer drømmen om Champions League-spill oppfylt.

I de fem første kampene ble Høgli henvist til benken, men i 89. minutt i siste gruppespillkamp borte mot hans gamle klubb Club Brugge, kom debuten.

– Det var artig å få debuten i CL, det er jo noe å se tilbake på. Jeg fikk en fin mottakelse på stadion, så det var jo ekstra spesielt, sier Tom Høgli til iTromsø like etter kampslutt.

Les også

Hareide hyller Solbakkens FCK: - Høyt europeisk nivå

Videre i Europa

FCK vant kampen 2–0, men selv seier og tre poeng var ikke nok til å avansere ettersom Porto banket Leicester City 5–0 i sin kamp og dermed sikret 2.-plassen og avansement.

– Vi har i hvert fall bevist at vi har noe i Europa å gjøre, sier 32-åringen, som har nådd flere milepæler i karrieren de siste årene med både cup- og seriegull i Danmark.

– Kan nå langt

FCK hadde en meget solid Champions League-deltakelse, men ni poeng på seks kamper holdt ikke til å gå videre. Ståle Solbakkens menn skal nå ut i Europa League på nyåret ettersom de ble nummer tre i gruppa.

– Nå blir det Europa League. Jeg tror faktisk at hvis vi er heldig med trekninga, så kan vi nå et stykke der. Det blir spennende å se, sier Høgli.

Les mer om

  1. FC København
  2. Tom Høgli