Fotball

Chibuike: - Jeg burde avgjort kampen

Rosenborg ergret seg over sjansesløseriet mot Haugesund.

John Chibuike kunne vært tremålsscorer, men både han og de andre RBK-spillerne sløste med sjansene. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

 • Eirik Grønning

Lerkendal (adressa.no): John Chibuike scoret Rosenborgs eneste mål da trønderne spilte 1-1 mot Haugesund. Likevel var det de brente sjansene som nigerianeren tenkte over etter kampen.

– Jeg trodde først at jeg var i offside. Derfor ble jeg litt overrasket. Keeperen gjør en god redning, men jeg skal score. Sånn er fotballen, sier Chibuike om kjempesjansen alene med Per Morten Kristiansen etter 62 minutter.

Kun minutter tidligere hadde han en heading som gikk over målet fra kort hold.

– Den var det veldig vanskelig å score på. Ballen kommer veldig fort og jeg klarer bare å sette toppen av hodet på ballen. Det ville seg ikke i dag, sier Rosenborg-spissen.

Fornøyd med spillet

Tross sjansesløseri og kun ett poeng i bagasjen, ville ikke Per Joar Hansen kritisere spillerne sine etter kampen.

– Vi spilte en strålende fotballkamp, der bare scoringene manglet. Spillerne gjør alt vi ba dem om og vi skaper tosifret med sjanser, mens Haugesund bare hadde to. Baklengsmålet på slutten er sånn som skjer av og til i fotballen. Med normal uttelling ville vi vunnet 4-1, mener Rosenborg-treneren.

Heldige Haugesund

Haugesund hadde ikke mye å stille opp med og var heldig som fikk med seg poeng fra Lerkendal.

– Rosenborg er det klart beste laget og burde vunnet. Samtidig så tenkte vi til pause at det absolutt var mulig å få med seg noe. Vi sa til hverandre at alt vi trengte var én sjanse. Det var det vi fikk, og det utnyttet vi på best mulig måte, sier Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen.

Tore Reginiussen var nærmeste Rosenborg-spiller da Christian Gytkjær utlignet etter 82 minutter. Han innrømmet langt på vei at baklengsmålet var hans feil.

– Jeg prøvde å bryte foran og da stikker han bak meg. Samtidig var det et veldig godt innlegg og en god avslutning. Det er veldig surt å miste det ene poenget, spesielt siden vi spilte så bra og skapte mange sjanser. Vi har hatt litt marginer med oss i det siste, men i dag var marginene litt mot oss. Sånn er fotballen, dessverre, oppsummerer Rosenborg-kaptein.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. FK Haugesund

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Gytkjær spolerte festen på Lerkendal

 2. FOTBALL

  RBK med ny seier etter sjansesløseri

 3. FOTBALL

  Søderlund satt ut av spesiell statistikk: – Sa du tolv timer?

 4. FOTBALL

  Danskene sendte Rosenborg til Ullevaal

 5. FOTBALL

  Reddet tre poeng etter marerittstart

 6. FOTBALL

  Første trepoenger for Hareides Rosenborg. Men den satt langt inne.