Fotball

«Skal Zlatan begynne å synge «Ja, vi elsker dette landet» til musikk av a-ha nå?»

Sveriges største avis reagerer på Zlatans avtale med norsk klesprodusent.

Zlatan Ibrahimovic (33) leverer stadig på fotballbanen. Her gestikulererer han under Champions League-kampen mot gamleklubben Barcelona 11. desember. Zlatan scoret PSGs mål i et 1-3-tap.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Zlatan Ibrahimovic (33) har nå spilt for europeiske storklubber i over 13 år — siden han sluttet seg til Ajax i juli 2001. Slikt blir det penger av.

Torsdag skrev den svenske avisen Aftonbladetat Zlatan er blitt milliardær. Han skal være en av 147 svensker som har en formue på over en milliard svenske kroner- og den eneste idrettsutøveren på listen.

Ifølge avisen skal Zlatan ha blitt betalt rundt 1,2 milliarder svenske kroner i av de ulike klubbene han har spilt for.

I tillegg har han tjent svært godt på kommersielle avtaler. Det er denne aktiviteten Aftonbladets sportskommentator Patrik Sjögren er kritisk til.

Denne uken skrev Sjögren en kommentar med tittelen «Hvor mye trenger en person?».

Han roser riktignok Zlatan for å ha stilt opp i en reklamefilm for den svenske bilprodusenten Volvo, som ble offentliggjort i januar. I filmen sang Zlatan på en ny versjon av den svenske nasjonalsangen «Du gamla, du fria».

Når det kommer til Zlatans avtale med den norske klesprodusenten Dressmann, som ble annonsert mandag, er imidlertid ikke Sjögren like positiv.

— Det føltes edelt og rett, skriver Sjögren om Volvo-filmen, før han fortsetter:

— Ibrahimovic skrev om nasjonalsangen, og gjorde samtidig en politisk aksjon for å møte de fremmedfiendtlige vindene i samfunnet. Men når han nå skal lage en kleskolleksjon for norske Dressmann? Skal han komme ut i et par kordfløyelbukser og synge «Ja, vi elsker dette landet» til musikk av a-ha da?

- Vil være best på reklame

Sjögren stiller spørsmål ved om hvorvidt Dressmann-avtalen beviser at Zlatan går for langt i sin pengejakt. Kommentatoren modererer seg imidlertid noe senere i teksten.

— Jeg tror Zlatan konkurrerer, som i alt annet han tar for seg i livet. Jeg tror ikke det er de ekstra milionene som er den egentlige drivkraften. Jeg tror helt enkelt at han vil være best på dette også. På reklame, skriver Sjögren.

I juli kom Forbes med en liste over verdens best betalte fotballspillere. Der havnet Zlatan på tredjeplass, bak Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, med en angivelig inntekt på 34 millioner euro (rundt 305 millioner kroner etter dagens kurs).

Zlatan har i aller høyeste grad også levert på fotballkarrieren i løpet av karrieren. Han har vunnet seriegull i Italia, Spania, Frankrike og Nederland, og alltid verdt en svært viktig spiller for klubbene sine.

Svensken spiller for øyeblikket for den regjerende franske seriemesteren Paris Saint-Germain. Han har tidligere uttalt at han ønsker å avslutte karrieren i hovedstadsklubben.

Lørdag spiller Zlatans PSG mot Montpellier.

Sjögren omtalte Zlatans Dressmann-avtale på Twitter. Her er et manipulert bilde av en Dressmann-reklame, der Zlatans hode er festet på en av modellene. «Like greit å begynne å bli vant til det» skriver Sjögren.

Les også

  1. Dressmann og Zlatan skal skape sportsmerke

  2. Mourinho trakk Zlatan i Champions League

  3. PSG-sjefen refser eget lag: - Dette kan vi ikke tolerere

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Paris Saint-Germain
  3. Zlatan Ibrahimovic