Fotball

I dag kan Tottenham sikre europaligaplass, men manageren er ikke begeistret for turneringen

— Den påvirker deg i serien, sier Mauricio Pochettino.

Mauricio Pochettinos Tottenham har vært så ustabile at Champions League-kvalifisering ser ut til å ryke i år igjen.
  • NTB

DIREKTE FRA KLOKKEN 13.45: Southampton-Tottenham

Lørdag kan Tottenham-manager Mauricio Pochettino sikre laget europaligaplass mot gamle kjente i Southampton, men argentineren ser flere ulemper med å spille i turneringen.

Den argentinske manageren imponerte de fleste i 2013/14-sesongen da han førte Southampton til 8.-plass i Premier League. Det fikk Tottenham med seg, og klubben valgte å hente 43-åringen.

Selv om London-klubben er ute av kampen om å komme topp fire i ligaen, har sesongen vært vellykket for Pochettino og co. Hovedstadsklubben ligger på en 6.-plass og har utviklet divisjonens toppscorer i London-gutten Harry Kane.

Med seier over gamleklubben Southampton får de en fire poengs luke til lørdagens motstander, men det å kvalifisere seg til europaligaen ser Spurs-sjefen på som et lite dilemma.

– Europaligaen er ingen enkel turnering, den er veldig tøff, fordi den påvirker deg i serien, sa Pochettino.

Ingen fordel

Pochettino fikk lede Tottenham i Europaligaen allerede denne sesongen. Da røk de ut i sekstendelsfinalen. Den tidligere Espanyol-treneren tror Spurs kunne vært nærmere topp fire og mesterligaplass uten deltakelsen i europaligaen.

– Kanskje ville vi vært nærmere topp fire denne sesongen. Du bruker mye krefter når du spiller i Europaligaen, sa Pochettino.

Oppfatningen om europaligaen er en mening manageren har hatt helt siden han ankom England.

– Jeg kan bekrefte at det var meningen min også i Southampton og jeg kan bekrefte at det er vanskelig å håndtere europaligaen med Premier League og andre innenlands cuper, sa Pochettino.

Går for seier

Pochettinos sportslige holdning til europaligaen betyr ikke at han vil be spillerne om å la være og vinne de siste kampene.

– I fotball må du alltid prøve å være positiv og vinne. Hvis vi kan oppnå europaligaen, er det kanskje ikke supporternes eller spillernes drøm, men kanskje det er det bra økonomisk for klubben.

Han håper å kunne stable et enda sterkere lag på beina til neste sesong.

– Den viktigste tingen er å være ambisiøs og forstå at vi trenger å bygge et sterkt lag for neste sesong, og kjemper for topp fire. Du må være konkurransedyktig og ambisiøs, sa Pochettino. (©NTB)

Les også

  1. Tottenham vil ha Evertons straffesparktyv

  2. Burnley stoppet Tottenham i «årets kjedeligste kamp»

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Southampton FC
  4. Tottenham Hotspur FC