Fotball

Arsenal nedprioriterer FA-cupen

<p>Arsenal jager triumf i fire turneringer. Helgens FA-cupkamp mot Leeds blir derfor nedprioritert.</p>

Arsene Wenger manager of Arsenal with Cesc Fabregas during the training session--------------------Lee Mills / BPITrainingTraining - Arsenal03 November 2009Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Digitalsport

 • 100% Sport

London-laget henger med i ligaen, mesterligaen og skal spille semifinale mot Ipswich i ligacupen. Ikke siden 2005 har «Gunners» hentet hjem et trofé. Det kom i FA-cupen, men likevel er det denne turneringen manager Arsène Wenger prioriterer vekk foran det som ser ut til å bli en hektisk vårsesong.

Vi kommer til å rotere , bekrefter franskmannen.

Han tar ingen unødvendige sjanser. Bacary Sagna er suspendert etter det røde kortet mot Manchester City. Emmanuel Eboue tar plassen til Sagna. Kieran Gibbs, den engelske landslagsbacken, har ikke spilt kamp siden 8. desember, men får sjansen mot Leeds lørdag. Flere av de store stjernene får ventelig hvile.

Det blir forandringer, mange forandringer. Jeg kan ikke gi dere laget, for jeg vet ikke helt hvem som skal få spille. Men jeg vil definitivt hvile Robin van Persie og kanskje Samir Nasri , sier Wenger.

Opprykksjag

Hele ti ganger har Arsenal vunnet FA-cupen, bare Manchester United har flere triumfer med sine elleve. Leeds har bare vunnet FA-cupen én gang. Seieren kom da Allan Clarke ordnet 1-0-seier i 1972 mot nettopp Arsenal.

For Leeds kunne det og være fristende å hvile spillere. Den tidligere storklubben kjemper om opprykk til Premier League. Da kan et cupeventyr virke forstyrrende og tappe krefter. Likevel ser det ut til at manager Simon Grayson kjører toppet lag.

Alle spillerne i garderoben ønsker å spille denne kampen. Vi møter et av verdens beste lag. Nå skal vi nyte dette. Deretter kan vi igjen jobbe hardt i ligaen , sier Grayson.

Sist sesong overrasket Leeds, da på nivå tre i engelsk fotball, med å slå ut Manchester United.

Superduell

For Manchester United venter superduell mot erkerival Liverpool. Uniteds manager Alex Ferguson tok lett på FA-cupen i fjor. Det skjer ikke nå.

Dette er et viktig trofé, så vi har et sterkt ønske om å få løfte det. Vi har ikke vunnet det siden 2004 eller vært på Wembley siden vi tapte mot Chelsea i 2007. Vi vil tilbake dit, og vi vil vinne det , sier Ferguson foran møtet med det kriserammede Merseyside-laget.

(©NTB)

 1. Les også

  Keane sparket

 2. Les også

  United topper laget mot Liverpool

 3. Les også

  Tottenham tok ikke vare på sjansen

 4. Les også

  Bare United kunne juble

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hvilken Arsenal-årgang er best?

 2. FOTBALL

  Pengene gjør at engelske managere ikke får sjansen i Premier League

 3. FOTBALL

  Hva nå, Wenger?

 4. MENINGER

  Moyes lever farlig

 5. FOTBALL

  Redknapp: - Arsenal har ikke råd til å tape

 6. FOTBALL

  Slutt på titteltørken?