Ekspert: - Molde må velge Solskjær eller en utenlandsk trener

Fotballekspert Joacim Jonsson mener at Ole Gunnar Solskjær er den eneste hjemlige kandidaten til å erstatte trener Tor Ole Skullerud i Molde.

RETUR?: Ole Gunnar Solskjær bør være aktuell for en retur til Molde, mener fotballekspert Joackim Jonsson. Her er Solskjær sammen med Erling Moe fra tiden i Molde.

Natt til onsdag offentliggjorde Skullerud at han forlater klubben etter sesongen. Familien har flyttet hjem til Bærum, og treneren velger å følge etter dem når årets sesong er ferdigspilt.

Les også

Nyland klar for Bundesliga

Molde har allerede startet jobben med å finne en trener fra 2016. Jonsson, fotballekspert for CMore, tror det kan være duket for en retur for Ole Gunnar Solskjær, som trente klubben fra 2011 til 2013. — Jeg er ganske sikker på at de tenker på Solskjær som erstatter. Om det ikke blir ham, så tror jeg de ser utenlands. Det bør de i hvert fall, sier Jonsson til NTB.

Trigges av RBK-suksess

— Molde er ingen klubb som kan hente en ung og fremadstormende trener, det er ikke et sted man skal trene på å være trener. Det må være en etablert trener som tar over. De ønsker å være nummer én i Norge, og det forplikter, legger han til.

Les også

Spillerne om Skullerud-exiten: - Synd, men ikke overraskende

Solskjær valgte å prøve seg i Cardiff etter tre suksessrike år i Molde, men lyktes ikke i den walisiske hovedstaden. Selv om et nytt Molde-kapittel kan bli «tilbake til start» for ham, tror Jonsson at jobben kan friste den tidligere storscoreren nå.

— Det gjør at familien kan bo i Kristiansund ennå. Han kjenner klubben godt, og nå som de ikke har hatt en topp sesong, tror jeg han tenker at det er muligheter til å ta klubben videre. De vant serie og cup i fjor. Hadde de gjort det samme i år, hadde det vært vanskelig å føre klubben ett steg videre, men nå tror jeg han ser muligheter for å løfte klubben en gang til.

Les også

Skullerud bekrefter at han slutter i Molde

Fotballeksperten tror også at det kan trigge Solskjærs lyst at Rosenborg nå er tilbake på topp, og han mener det kan være motivasjon for Solskjær å nok en gang rive trønderne ned fra fotballtronen.

Uaktuelt for Bradley

Et annet navn som er nevnt er Stabæks amerikanske suksesstrener Bob Bradley. Amerikaneren bør sikte høyere, er Jonssons vurdering.

— Han må ut av Skandinavia når han tar sin neste jobb. Han har ingenting å vinne på en ny jobb her, han bør ta et ordentlig steg opp.

Skullerud har kontrakt ut sesongen og valgte å takke nei til opsjonen på ytterligere ett år.

— Det er helt greit at han sitter ut sesongen. Det kan jo ikke være sånn at man enten får sparken eller forlenger. Jeg er helt sikker på at han er motivert for å lykkes i høst. Om Molde nå skulle forfalle, vil det være dumt for hans CV, sier Jonsson.

Ett mulig problem er imidlertid hvordan Molde løser overgangsvinduet i sommer.

— Det er det største problemet med en slik løsning. Men Molde har jo en solid organisasjon, så jeg tror det løser dette.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg23127449311843
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk