Har allerede skrevet fire Brann-sanger til finalen

<br></br><br></br><p>Artister og supportere er i fyr og flamme.</p>

12.mann
  • Christer Sævig

Den 12.mann skriver som blekket spruter om dagen. På pressekonferansen om cupfinalen på Stadion fredag kunne man avsløre at Brann-bandet Den 12.mann allerede har skrevet fire sanger til cupfinalen.

— Det kan også komme flere. Vi skal i studio om et par uker, da får vi se hvilke som er gode nok. Men det blir i hvert fall bra uansett, sier bassist Espen Lien til bt.no.

Inviterer til felles CD

Han forteller at gruppen ikke startet å tenke på cupfinale-sanger før etter at Fredrikstad var slått i semifinalen.

- Selvfølgelig er det litt vanskelig å skrive så mange sanger på så kort tid, man må i hvert fall styre unna de verste klisjeene. Men vi jobber best med kniven på strupen, disse sangene kan man ikke skrive i mai, sier han.

Men Den 12.mann er ikke alene om å komponere Brann-sanger inn mot finalen mot Aalesund 6.november. Fjorden Baby! skal være i gang med en nyinnspilling av Manchester-bandet New Orders klassiske ”World in Motion” fra 1990. Ryktene sier at de håper å få Rodolph Austin til å rappe på et vers. De musikalske dvergene skal også holde på med Brann-noter.

— Ove Thue har skrevet en sang som han snart presenterer, Gest og Piddi og Fjorden Baby! holder også på med cupfinale-sanger, sa Frode Hellebø under pressekonferansen på Stadion.

I Den 12.mann frykter man ikke konkurransen.

— Det kommer nok ingen offisiell cupfinale-låt. Kanskje kunne alle vært samlet på samme plate? Alle kan være med, vurderer Lien.

- Desperate

Bataljonen-sjef Roger Lillebøe-Hansen var også på plass på Stadion fredag. Han kan fortelle om et massivt trøkk etter adgangstegn til cupfinalen.

— Enkelte er desperate. Trykket er veldig stort, og vi får mange henvendelser fra folk som ønsker billetter, sier Lillebøe-Hansen til bt.no.

(saken fortsetter)

POPULÆR MANN: Mange vil ha cupfinale-billetter av Batlajonen-sjef Roger Lillebøe-Hansen. FOTO: Christer Sævig

Denne sesongen har supporterklubben opplevd et oppsving i antall medlemmer, flere hundre har meldt seg inn. En del kom også etter at plassen i cupfinalen var sikret. Men det var uansett for seint.

— De har ikke muligheter. Vi prioriterer de med lengst ansiennitet. I tillegg samarbeider vi tett med Brann, målet er å få flest mulig enkeltbilletter. Det vil si at trofaste supporter ikke kan få flere billetter fordi de skal ta med seg naboen sin. Vi har ikke fått antall billetter ennå, forteller han.

svp://99106?view=ap

Cupfest