Fotball

Det blir glissent på Ullevaal: NFF håper å unngå ny bunnrekord

Forventer flere tilskuere nå enn da Norge slo San Marino 10-0. Men mange som har kjøpt billett vil trolig holde seg hjemme.

20.000 TOMME SETER: Da Norge møtte Finland i privatlandskamp i mars i år, var det kun 4675 tilskuere på Ullevaal. Tirsdag er det San Marino som venter.
  • Roar Lyngøy

Norge har fått en marerittåpning på VM-kvalifiseringen med 0-3 hjemme mot Tyskland og 0-1-tap i Aserbajdsjan. Tirsdag kommer miniputten San Marino til Ullevaal.

Mange har lest denne saken i dag:

Les også

Sterke reaksjoner etter ny avsløring: - På utenlandsk kalles det korrupsjon

– Vi har passert 10.000 solgte billetter til tirsdagens kamp, sier billettansvarlig Merete Prestkvern mandag formiddag.

Om det blir over 10.000 tilskuere gjenstår å se. Uansett vil kampen stå i sterk kontrast til kvalikåpningen mot Tyskland i september. Da var det 26.793 tilskuere på et nesten fullsatt Ullevaal.

Bunnrekord mot Finland

Det som er viktig å presisere er at mange av de 10.000 billettene ble solgt før lørdagens pinlige kamp i Baku. Dermed må man regne med at en god del av de som har kjøpt billett, faktisk ikke kommer til å stille.

Fikk du med deg denne?

Les også

«Lykke til mot San Marino, Per-Mathias. Så bør det være slutt»

– Vi håper at så mange som mulig av disse møter opp for å støtte landslaget på Ullevaal, sier Prestkvern.

Da Norge skulle møte Finland i privatlandskamp i mars i år, var det bare 4675 tilskuere. Dagen før den kampen offentliggjorde Norges Fotballforbund at det var solgt 7000 billetter. Finland-kampen hadde det laveste publikumsoppmøtet siden 1992, da kun 4165 tilskuere så kampen mot Færøyene.

HARDT PRESSET: Mange mener at Per-Mathias Høgmo må gå etter tapet i Aserbajdsjan.

Målshow foran 6511

I 1992 spilte Norge også VM-kvalifisering mot San Marino. Norge, under ledelse av Drillo, vant til slutt 10-0 etter mål av Gunnar Halle (3), Kjetil Rekdal (2), Gøran Sørloth (2), Roger Nilsen (2) og Erik Mykland. Kun 6511 tilskuere fikk med seg målkavalkaden på Ullevaal.

Det laveste tilskuertallet på Ullevaal under Per-Mathias Høgmo i en tellende kvalifiseringskamp kom i hans debut som landslagssjef høsten 2013. Da var det 6796 tilskuere i VM-kvaliken mot Island. Det er denne bunnoteringen NFF håper å unngå å slå tirsdag.

Norge – San Marino har avspark klokken 20.45. Ifølge yr.no ligger det an til 7 plussgrader i Oslo tirsdagskvelden.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball