Tidligere MFK-keeper gråt av glede etter Champions League-seier

19-årige Charles De Ketelaeres scoring i tredje overtidsminutt ga Brugge 2-1-seier borte mot Zenit St. Petersburg i Champions Leagues åpningsrunde.

Ethan Horvath under kampen mot Zenit St. Petersburg.

Dermed kunne keeper Ethan Horvath, tidligere MFK-keeper, kaste seg ned og gråte gledestårer. Målvakten fikk sjansen i Brugge-målet for første gang på ett år og så ut til å bli ulykkesfugl da han var uheldig og gjorde selvmål på et langskudd fra Dejan Lovren kvarteret før slutt.

Tidligere Liverpool-spiller Lovren prøvde lykken fra 30 meter. Ballen traff stolpen og spratt ut i bakhodet på Horvat. Derfra tok den veien inn i mål til 1-1.

Det så ut til å koste Brugge seieren. 11 minutter tidligere hadde Emmanuel Dennis satt inn gjestenes ledermål i en til da ganske sjansefattig kamp. Han rundet hjemmeforsvarer Wilmar Barrios, som ufrivillig holdt ballen i spill da den traff hånden hans. Dennis slo skrått ut til De Ketelaere, som fikk to sjanser for åpent mål, men så Zenit-forsvarer Jaroslav Rakitskij redde begge på streken. Dennis overtok og satte inn returen.

Brugge feirer vinnermålet på overtid i bortekampen mot Zenit St. Petersburg i mesterligaen.

Horvath fikk sjansen i mål fordi førstevalget Simon Mignolet, en annen tidligere Liverpool-spiller, er koronasmittet. Selvmålet så ut til å gi poengdeling, men i det 80. minutt sto han for en god redning da Artem Djuba kunne gitt Zenit ledelsen.

På overtid spilte Hans Vanaken fram kaptein Ruud Vormer, som serverte De Ketelaere på åpent mål. Denne gang bommet ikke unggutten, og Brugge kunne juble.

I den andre kampen i samme gruppe spiller Borussia Dortmund, med Erling Braut Haaland fra start, borte mot Lazio.