Fotball

Tannløst Bodø/Glimt tapte i Skien: – Vi skapte ikke en dritt

SKIEN (VG) (Odd - Bodø/Glimt 1–0) Fjorårets seriemester scoret to mål eller mer i 29 av 30 seriekamper i gullåret. Søndag skapte de knapt to målsjanser.

  • Mats Arntzen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Vi skaper ikke en dritt. Vi har dårlige bevegelser med tanke på ballfører og de ligger lavt og gjør det vanskelig for oss, sier stopper Marius Høibråten til VG.

Utligningsmålet etter Sander Svendsens tidlige scoring kom aldri og dermed stoppet den 40 kamper lange rekken med scoring.

– Det er utrolig skuffende hvordan vi slipper inn målet, det skal ikke gå. Da la vi premisset for hvordan resten av kampen ble, sier en tydelig misfornøyd Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

GODE: Odd var det beste laget og vant sjansestatistikken 4–1 i Skien. Sander Svendsen satte inn kampens første mål.

Venstrekanten Svendsen var også den som var nærmest Odds andre scoring før pause, men skuddet snek seg utenfor stolpen.

Bodø/Glimt fortsatte å slite mot et Odd-lag som lå lavt og kompakt. Gjestene måtte dermed spille nesten hele kampen mot etablert forsvar.

– Vi var bunnsolide gjennom hele kampen. Jeg er veldig fornøyd med forsvarsspillet i dag, sier Odd-sjef Jan Frode Nornes til VG.

Nordlendingene var også tydelig frustrerte med at Odd var dyktige til å holde ballen i laget, samt skaffe seg frispark og bruke tid på dødballene.

Dermed var frustrasjonen stor da Marius Høibråten tilsynelatende ble revet over ende – uten å få noe fra dommer Espen Eskås.

– Sånn er fotballen, sier stopperen ordknapt.

Det ble ikke noe enklere oppgave for Bodø/Glimt da innbytter Morten Ågnes Konradsen fikk en kjenning og måtte gi seg.

FORTVILTE: Debutanten Sigurd Kvile tok telling og ble byttet ut etter en time.

Glimt hadde brukt opp sine tre byttetidspunkter og dermed måtte de fullføre det siste kvarteret med ti mann.

Utligningen kom aldri og dermed er Glimts første tap et faktum allerede etter seks serierunder. I fjor kom det først i den 21. serierunden borte mot Molde.

Erik Botheim klarte heller ikke å tangere rekorden for flest kamper med scoring på rad fra sesongstart. Lyn-legenden Ola Dybwad-Olsen innehar rekorden som ble satt i 1968.

Botheims rekke stoppet da Bodø/Glimt ikke klarte å score for første gang siden 0–0-kampen mot Mjøndalen 21. oktober 2019.

På tampen av kampen var Mushaga Bakenga alene med keeper, men vippet ballen over keeper og i stolpen. Spissen ble liggende etterpå og slo i bakken da han ble skadet – og måtte siden bytte ut med Kachi.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Bodø/Glimt
  3. Odd