Hemmelighetsfull Erling Moe om Solskjær-råd: – Det holder jeg for meg selv

Molde lanserte Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær (47) som «spion» foran Europa League-møtet med Arsenal torsdag kveld. MFK-sjef Erling Moe (50) vil ikke røpe rådene fra sin tidligere kollega.

SAMMEN FØR: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær og assistenttrener Erling Moe (th) før siste runde i eliteseriekampen i fotball mot Sarpsborg 08 på Aker Stadion i 2017. De holder kontakten selv om førstnevnte nå er sjef i Manchester United.

– Det får jeg holde for meg selv. Ole har helt sikkert nok med Champions League i kveld. Vi får syte for oss selv, så tar jeg med meg det vi har diskutert, sier Erling Moe på den digitale pressekonferansen foran Arsenal-kampen i Europa League-gruppespillet torsdag kveld.

Tidligere Molde-trener Ole Gunnar Solskjær møtte Arsenal, og tapte 1–0 på hjemmearenaen Old Trafford, sist søndag.

Etter Moldes kamp mot Mjøndalen samme dag fortalte Erling Moe at han planla å ringe sin tidligere sjef.

– Jeg tror nok vi skal komme opp med vår egen strategi, for det er nok sånn at de har en annen formasjon og tilnærming til det enn vi ønsker. Vi skal gjøre jobben selv, først og fremst.

Slik så det ut i Moldes generalprøve:

VG spør så hvordan han ser på kampen mot den tradisjonsrike engelske storklubben Arsenal på deres hjemmebane – Emirates Stadium.

Vil være offensive

– Det er en tøff kamp som vi ser frem til å spille. Som du vet er engelsk fotball stort hjemme i Norge. Men vi må gripe anledningen og tilpasse oss tempoet og tørre å spille vårt spill. Det blir et offensivt Molde-lag, varsler Moe.

Han får støtte av kaptein Magnus Wolff Eikrem, som for øvrig storspilte i forrige runde mot Rapid Wien forrige uke.

– Jeg tipper aldri, men oddsen er nok høy på oss. De spiller i Premier League og er en av verdens største klubber. Men jeg har trua på at vi kan få med oss et eller annet herfra, sa playmakeren.

Les også

Ohi Omoijuanfo avgjorde igjen for Molde: – Ingen i Norge har dette maks-nivået

Molde har seks poeng etter to kamper før Arsenal venter. Samme poengsum har engelskmennene. Dermed er de neste to oppgjørene dem imellom med på å diktere hvem som skal gå videre fra gruppen.

Kampstart er 21:00 og den vises på TV 2 Zebra.

ARSENAL-SJEF: Den tidligere midtbanespilleren Mikel Arteta. Her fra Old Trafford søndag.

Påpekte fysikken

Manager Mikel Arteta møtte pressen tidligere onsdag. Der roste han Norges utvikling som fotballnasjon, og passet på å si at Molde ikke er noen enkel motstander.

– Styrkene er at de jobber veldig bra som lag. De er veldig sterke fysisk. De er veldig godt organisert defensivt. De har noen kreative spillere som er farlige på siste tredel, og er en ekte trussel på dødballer. Vi har begge vunnet begge kampene våre, så dette blir nok vår vanskeligste kamp så langt.

– Vi har sett noen klipp og vurdert dem. De er et veldig godt lag. Vi har begge seks poeng, men vi ønsker å sette vårt preg på denne gruppen, sa Joe Willock, som var spillernes representant på det digitale pressemøtet.