Ebiye Moses’ «knetrøbbel» ble gull verdt for Aalesund: Sikret viktig seier mot Strømsgodset

(Strømsgodset - Aalesund 1–2) Funn av problemer med kneet gjorde at Ebiye Moses (25) ikke endte i Odd. I stedet endte han i Aalesund – der han er blitt en umiddelbar suksess.

Overgangen til Odd var så å si klar, men på legeundersøkelsen fant de noen problemer med kneet hans. Odd-overgangen ble ikke noe av.

De problemene virker ikke å blitt med videre til Sunnmøre, for i debuten mot nettopp Odd scoret han og jommen fulgte han ikke opp også mot Strømsgodset.

Simen Bolkan Nordli førte fint frem og vant Moses, som med en kontant avslutning snek ballen forbi Viljar Myhra til en ikke ufortjent AaFK-ledelse etter en snau halvtime i Drammen.

Rett før pause kranglet han inn 2–0-scoringen etter en retur fra Myhra, Moses reagerte kjappest og styrte ballen inn via Godset-kaptein Gustav Valsvik.

– En ufattelig deilig trepoenger. Han (Moses) var veldig god i dag og har en fin stigning, sa AaFK-trener Lars Arne Nilsen til Discovery.

HERJET IGJEN: To mål, tre kamper: Ebiye Moses har funnet seg til rette i oransje.

Samme Valsvik tente håpet for Strømsgodset med en halvtime igjen, da han styrte Herman Stengels frispark i mål. Spisskjøpet Jonatan Braut Brunes kom inn i andre omgang og fikk flere gode muligheter for Strømsgodset, helt til sist på overtid, men Erling Braut Haalands fetter manglet fortsatt litt på de siste avslutningene etter overgangen tilbake til Eliteserien.

Aalesund tok med sine tre poeng – den første seieren i Eliteserien siden hjemmekampen mot nettopp Strømsgodset 3. juli – et solid steg vekk fra nedrykksstriden og opp på 25 poeng etter 21 kamper.

– Det var på tide, vi liker å slå Godset. I dag hadde vi hellet litt med oss, men det er også dyktighet. Vi ser bedre ut, sa AaFK-keeper Sten Grytebust til Discovery.

Hjemmelaget blir stående på 29 poeng og er med det ti poeng over kvalifiseringsplass og 12 poeng bak medaljeplass – det går mot en høst i ingenmannsland på tabellen. Eller som Valsvik sa til Discovery etter kampen: «Ikke bra nok.»

PS! Gilbert Koomson ble i trettende time klar for Aalesund på Deadline Day og snek seg rett inn i Lars Arne Nilsens startellever på Marienlyst, og var nære både mål og målgivende i sine første 25 minutter i tangotrøye.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk