«Moi» avslører babylykke dager før storskalp: – Man ser barna, så er alt glemt

SOUTHAMPTON (VG) En konstant trussel om nedrykk har medført misnøye og piping fra egne fans. Men på hjemmebane har Mohamed Elyounoussi (28) en ekstra god grunn til å smile.

PÅ JOBB: Mohamed Elyounoussi utenfor treningsanlegget til Southampton.

På selveste Valentinesdagen ble den norske landslagsvingen nemlig far til sitt tredje barn, forteller han til VG.

– Jeg er veldig familiemann. Akkurat på den biten har jeg alltid vært veldig privat. I sosiale medier er det stort sett fotball det handler om, men denne sesongen har det vært veldig deilig å komme hjem og ha noe annet å tenke på, sier «Moi».

Kun fire dager etter fødselen spilte Elyounoussi nesten hele kampen i den svært viktige 1–0-seieren mot Chelsea, som er lagets foreløpig siste borteseier i Premier League.

VG treffer sarpingen på Southamptons treningsanlegg Staplewood, dagen etter 1–4-tapet mot Erling Braut Haaland og Manchester City.

Humøret er på plass til tross for matmangel som følge av fasten, og selv om den inneværende sesongen har vært alt annet enn en dans på roser.

– Man våkner opp og så er det tøft, men så går man ut og ser barna, så er alt glemt. Det er det samme når man kommer hjem fra kamp eller trening, så det har vært veldig fint, sier «Moi».

SØSKENTRIO: Barna Amina (4 år) og Noah (16 måneder) sammen med nyfødte Yousef (nå to måneder).

– Kjenner at man lever

For det er ikke alltid en dans på roser. Da VG overvar kampen mellom Southampton og Manchester City, haglet det med ukvemsord fra tribunen da det raknet for vertene på St. Mary’s.

– Det er ikke noe jeg får med meg og ikke noe jeg tenker på. Det er en del av det. Fansen har grunn til å ikke være fornøyde. Vi er de første til å innrømme det, og det var ingen som så at vi skulle havne der. Det er ikke det vi bruker energien vår på, kun det vi kan gjøre noe med det. Hvis vi har noen som er negative på tribunen eller på sosiale medier, så er det ikke noe vi kan bruke energi på.

Lørdag er det skjebnekamp mot Crystal Palace. Det er en av tre gjenstående hjemmekamper som blir svært viktig å vinne for Southampton dersom de skal ha sjanse til å unngå nedrykk.

Ifølge statistikktjenesten Opta er det nå 87,4 prosent sjanse for at Southampton rykker ned denne sesongen.

– Man kjenner at man lever. Vi hadde en sesong i fjor hvor vi lå rundt 10. plass hele sesongen. Nå merker man at hvert eneste returløp man tar og hver eneste meter man tar, det teller, sier han.

FINNER TRØST: Mohamed Elyounoussi med datteren Amina på armen.

Står overfor skjebnesommer

Etter hvert som han har blitt eldre har han sluttet å se tilbakemeldinger i sosiale medier eller lese spillerbørser. Han oppfordrer unge spillere til å gjøre det samme.

– Jeg husker at jeg brydde meg om det da jeg var yngre. Nå bruker jeg ikke noe energi på det. Jeg vet selv når jeg spiller en god kamp. Jeg husker fra tidligere spillerbørser hvor jeg har spilt dårlig og fått bra, eller når jeg hadde spilt bra, så fikk jeg plutselig dårlig. Det blir en slags falsk trygghet.

Isteden kobler han ut og er med familien. De er også hovedprioritet når Elyounoussi skal ta avgjørelsen om hvor han fortsetter karrieren etter sesongen. Kontrakten hans med Southampton går ut etter sesongen.

Ettersom han fyller 29 år kan det fort være snakk om hans «siste store kontrakt». På spørsmål om hva som vektlegges mest av faktorer som trygghet, eventyr, nivå og økonomi, svarer han slik:

– Nå tenker jeg ikke kun på meg selv. Jeg har kone og tre barn, så det er ikke bare å ta de med hvor som helst. Det blir nok mange ting å vurdere.

FÅR TANKENE BORT: Mohamed Elyounoussi glemmer kjapt tunge tider på banen når han er sammen med barna.

Han forteller at den eldste datteren – som snakker veldig britisk – begynner på skole i september dersom de blir værende.

– Kona har vært med lenge og vi er veldig fleksible. Det enkleste hadde vært å bli værende i England, men samtidig er det fine med fotball at man får opplevd nye land og nye kulturer, så jeg er absolutt åpen for det også.

– Er det aktuelt å bli værende i Southampton?

– Ja, det er et alternativ, men vi får oppsummere alt etter sesongen. Det har vært en sesong hvor jeg har tenkt veldig lite på meg selv. Jeg har satt laget og klubben over mine egne ambisjoner.

– Er det aktuelt å spille i Championship da?

– Jeg har ikke vurdert det. Akkurat nå er det trening og kamper som gjelder. Det er nok poeng å spille om, og det er fortsatt veldig jevnt. Én seier, to seiere så er vi plutselig ute av det. Hovedfokuset vårt er å holde seg, så får vi se etter det.

«Moi» står uten scoringer og kun én assist i Premier League denne sesongen. Den var imidlertid av det lekre slaget:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City55001431115
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk