John Arne Riise etter 0–10-tap for Brann: – Begynner å tvile på meg selv som trener

(Brann – Avaldsnes 10–0) Branns fotballkvinner gjorde kort prosess mot Avaldsnes og vant til slutt hele 10–0. Karmøy-klubbens profilerte trener John Arne Riise (41) føler først og fremst med spillerne sine.

– Det er aldri gøy å bli rundspilt. Som trener er det ufattelig stygge sifre. Det er kjipt. Jeg begynner å tvile på meg selv som trener, men det er verre for jentene, sier John Arne Riise til TV 2.

Kampen var i realiteten over etter bare 17 minutter. Da hadde Guro Bergsvand scoret to mål og Elisabeth Terland ett. Brann ga seg imidlertid ikke før det sto hele 10–0 på måltavlen.

Dermed fortsetter bergensernes ubeseirede rekke. De gikk mot tap i forrige seriekamp mot Vålerenga, men en sen scoring sørget for 1–1 og ett poeng. De åtte andre seriekampene har endt med seier.

Det gjør at Brann topper tabellen med 25 poeng. Vålerenga ligger tre poeng bak, men har én kamp til gode på bergenserne.

«Rykker ned med Riise» gjallet over stadion fra hjemmelagets supportere da kampen gikk mot slutten, ifølge Bergensavisen.

Den tidligere Liverpool-spilleren har vært tydelig om at han har som målsetting å bli Premier League-manager. Den siste tiden har imidlertid vært tung.

I fjor rykket han ned med Tønsberg-klubben Flint, og i Avaldsnes har han kommet skeivt ut av hoppkanten.

– Det er sårende, flaut og skuffende hvordan vi slipper inn mål. Vi ble pisset på, men det er læring for oss, sier Riise til TV 2.

Guro Bergsvand startet målfesten da hun headet inn 1–0 etter seks minutter. Elisabeth Terland økte til 2–0 med en kontant avslutning, før Bergsvand scoret sitt andre etter en dødball.

Da hadde det bare gått 17 minutter.

Ti minutter før pause satte islandske Svava Gudmundsdottir enda en ball i nettmaskene. Cecilie Kvamme slo inn et strøkent innlegg og Gudmundsdottir kunne spasere inn 4–0.

Dette var ikke første gangen Riise og hans Avaldsnes gikk mot et stort tap denne sesongen. Både mot Vålerenga og Rosenborg tapte de 0–6. Denne gangen skulle sifrene bli enda styggere.

For med fire scoringer i løpet av ti minutter – signert Gudmundsdottir, Terland, Ingrid Stenevik og Marit Bratberg Lund – sto det plutselig 8–0 på resultattavlen før timen var spilt.

Etter en målløs periode, fastsatte Maria Brochmann sluttresultatet til 10–0 med to nye scoringer.

Avaldsnes ligger for øyeblikket tredje sist på tabellen. Karmøy-klubben har imidlertid sluppet inn soleklart flest mål, med hele 30 baklengsmål på ni kamper.