Sarpsborg vant 5–0: – De er artister

(Jerv-Sarpsborg 0–5 og Haugesund-Aalesund 2–2) Sarpsborg er endelig tilbake på vinnersporet, Jerv sliter – mens Isak Dybvik Määttä (20) imponerte for Aalesund mot Haugesund.

Etter tre strake eliteserie-tap var det på tide å snu det for Sarpsborg i Grimstad. Riktignok gjorde de en strålende kamp mot Molde sist, men det hjalp lite så lenge det ble tap. Nå ble det 5–0 seier på Levermyr.

– Vi scoret fem borte mot Tromsø også, så vi har det i oss å score mye mål. Vi burde også ha scoret flere mål mot Aalesund og Molde. Etter de kampene snakket vi mye om at selv om vi tapte, så gikk vi derfra med selvtillit fordi vi rundspilte dem. I dag traff vi veldig godt på det meste, sier banens ener, Jonathan Lindseth, til sa.no.

– Nå er det angrepsspillerne som er lagets premissleverandører, skriver sa.no-kommentator Petter Kalnes.

– De er offensive. De er artister. Og med en trener som Stefan Billborn, får de lov til å være nettopp det, skriver Kalnes om de syv «offensive» spillerne til Sarpsborg.

Danske Mikkel Maigaard sendte Sarpsborg i ledelsen 1–0 etter et særdeles godt forarbeid av Tobias Heintz.

Joachim Soltvedt banket inn 2–0 etter at råsterke Jonathan Lindseth hadde nikket ballen tilbake til backen.

– De første 30 er vi ganske dominante, så begynner vi å slurve litt. Vi gjør ikke helt det vi skal. Vi må ikke tro at kampen er vunnet, sier Soltvedt til Discovery i pausen.

FEIRING: Mikkel Maigaard og Tobias Heintz jubler over 1–0-scoringen for Sarpsborg i Grimstad.

Herrene Lindseth og Lindseth var i hovedrollene også ved 3–0 et kvarter ut i 2. omgang da Lindseth nok en gang hadde servitørrollen. Soltvedt kom fint på venstresiden og satte ballen i det lengste hjørnet.

Sarpsborg satte inn to mål på overtid - i løpet av bare 76 sekunder: Magnar Ødegård dundret ballen i krysset til 4–0 og så innbytter Guillermo Molins 5–0.

– Dette Jerv-laget mangler mye på å være et eliteserielag. De må løfte seg veldig mye for å bringe inn trepoengere, sier Christian Gauseth i MAX’ fotballstudio.

– Vi har ikke den energien som skal til for å stå imot det tekniske repertoaret som Sarpsborg har, sier Jerv-trener Arne Sandstø til MAX.

FEIRING: Isak Dybvik Määttäs (t.v.) hylles av Sigurd Haugen etter sin vakre 1–0-scoring for Aalesund.

– Frekkhet

20-åringen Isak Dybvik Määttä sendte på vakkert vis Aalesund i ledelsen. Det møtte det lave innlegget fra Simen Rafn med bredsiden og satte ballen i mål ved stolpen.

– Han har et driv og en frekkhet som overgås av få, sier Christian Gauseth på Discovery om Aalesund-juvelen Määttä.

FK Haugesund utlignet til 1–1 ved danske Peter Therkildsen, som nikket inn langpasningen fra Kevin Krygård.

Alexander Søderlund burde ha headet Haugesund i ledelsen før sidebytte, men han satte ballen nesten rett på Sten Grytebust.

– Jeg synes vi dominerer, sier Therkildsen til Discovery i pausen.

Mer Määttä

Thore Pedersen kom inn for Julius Eskesen i pausen, noe FKH-trener Jostein Grindhaug forklarte slik overfor Discovery:

– Vi må få litt energi inn.

Energi ble det. Haugesund gikk i ledelsen midtveis i 2. omgang da Christos Zafeiris la inn, og Badou raget høyest på bakre stolpe og headet inn 2–1, hans femte scoring for sesongen.

Nevnte Määttä krummet nakken og stormet inn i feltet – ble stoppet, men ballen endte hos innbytteren Oscar Solnørdal, som rolig og behersket satte ballen i nettet til 2–2. Det er nok et resultat som Aalesund er mest fornøyd med.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk