Fotball

Brentford – Manchester United utsettes

Natt til tirsdag bekrefter klubben at tirsdagens planlagte Premier League-kamp mot Brentford utsettes.

UTBRUDD: Både Manchester United og Aston Villa er nå rammet av smitteutbrudd med covid-19. Her førstnevntes ferske trenerteam.
  • Yngve Gjerde, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Klubben bekrefter utsettelsen på sine hjemmesider, og de skriver videre at kampen vil bli satt opp på et senere tidspunkt.

Mandag var Manchester United i samtaler med ligaen for å finne ut om det var trygt å gjennomføre kampen, meldte de selv:

– Lag og støtteapparat utsetter avreise til London avhengig av utfallet av den diskusjonen, skrev klubben da.

Stenger Carrington

Manchester Uniteds treningsanlegg Carrington stenges for å redusere risikoen for flere smittetilfeller. Søndag kom rapportene om at både Manchester United og Aston Villa var rammet av smitteutbrudd. Aston Villa avlyste søndagens planlagte trening på grunn av smitten.

I Manchester Uniteds tilfelle skal det være snakk om et «mindre antall spillere og medlemmer i støtteapparatet». Lørdag kveld var de i aksjon borte mot Norwich, i en kamp de vant 1–0. The Times skriver at Norwich hadde mistanke om coronasmitte internt i forkant av lørdagens oppgjør.

Tidligere mandag, før Carrington-nedstengingen ble kjent, sa Brentford-manager Thomas Frank at de gikk ut ifra at kampen ville spilles.

– Det er fokuset vårt. Vi kan ikke kontrollere noe annet. Jeg tror det skal et betydelig antall positive tester til før kampen blir avlyst, men jeg er litt usikker på hva som er «nok», sa han ifølge Sky Sports.

Forrige uke ble en annen Premier League-klubb, Tottenham, også rammet av et smitteutbrudd. Det førte til at to kamper ble avlyst: Conference League-kampen mot Rennes og Premier League-kampen mot Brighton. Åtte spillere og fem medlemmer av støtteapparatet testet positivt hos de liljehvite.

Utbruddet satte en støkk i klubbens manager Antonio Conte, som var åpenbart preget da han møtte pressen:

Økningen i positive tester har den siste tiden gjort det vanskelig for engelsk fotball, og smittetilfellene og utsettelsene kommer på et tidspunkt der terminlisten er stappfull – like før det hektiske juleprogrammet.

Ifølge sportsnettstedet The Athletic har det også vært flere utbrudd hos flere Championship-klubber. Lørdag testet hele fire forsvarsspillere fra West Bromwich positivt for coronaviruset, og mandagens Championship-kamp mellom Sheffield United og Queens Park Rangers har blitt utsatt på grunn av smittetilfeller hos sistnevnte.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Engelsk fotball
  3. Manchester United