Bjerketvedt slutter i NFF: – Bedre å tre til side

Pål Bjerketvedt (61) slutter som generalsekretær i Norges Fotballforbund om to uker.

FERDIG PÅ ULLEVAAL: Pål Bjerketvedt har ingen planer om å gå over i en ny jobb etter tiden i NFF.

Bjerketvedt inngikk en avtale om å gi seg som NFF-topp tidligere i år. Sluttdatoen har imidlertid ikke vært kjent før nå.

Det skjer kort tid etter at Lise Klaveness ble valgt til ny president i fotballforbundet.

– I avtalen min ligger det en mulighet til å gå av som 62-åring, og den har jeg benyttet meg av. Men jeg har bevisst ventet til et nytt regime var på plass. Når man først er i oppsigelsesmodus så er det bedre å tre til side enn å være med på en ny struktur som skal bygges opp. Derfor har jeg og Lise hatt en god prat om det, sier Bjerketvedt til VG.

Kai-Erik Arstad vil bli konstituert som generalsekretær fra 1. april og frem til ny generalsekretær er på plass.

Bjerketvedt har vært i fotballforbundet siden slutten av 2016.

– Hvordan oppsummerer du årene dine i NFF?

– Det har vært travle år og en fantastisk avslutning på et langt arbeidsliv med topplederjobber. Jeg har stått i slike stillinger i 28-29 år. Men dette har vært den travleste jobben i et fantastisk miljø med mye diskusjoner og meninger. Det har tidvis vært sportslig suksess, men også noen utfordrende saker underveis naturligvis. Både organisatorisk og politisk.

– Hvilke politiske saker tenker du første og fremst på da?

– Jeg tenker først og fremst på Qatar-VM. Men også pandemiperioden, som også har hatt noen politiske utfordringer, sier NFF-toppen fra Moss.

– Det har vært en betent sak knyttet til tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen her også?

– Det er en sak som har fått mye oppmerksomhet i media i perioder, men i forhold til hva jeg har brukt av tid og energi, så er den saken en parentes. Det er ikke en viktig sak i min periode.

Pål Bjerketvedt har planlagt tiden etter NFF i lang tid, og går ikke over i en ny jobb. Han forteller VG at han kun har «private planer» i tiden fremover.

– Jeg skal ta livet mitt litt tilbake og gjøre ting jeg har forsaket eller ikke hatt tid til, sier han.