Fotball

Børkeeiets lekre dobbel sikret Rekdal og Rosenborg poeng på Aspmyra

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Rosenborg 2–2) Kjetil Rekdals Rosenborg hadde funnet fasongen i tide til seriestart, Tobias Børkeeiet (22) fant frem avslutninger vi ikke visste han hadde. Det ga et imponerende poeng borte mot Bodø/Glimt.

KANONSTART: Tobias Børkeeiet banker inn ett av sine to mål
  • Øyvind Herrebrøden, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg måtte langt bak i arkivet for å hente dette. Det var en kompis som spurte Ola Brynhildsen i går om hvor det ble av målet hans siden han hadde ham på fantasy. Men han hadde ikke meg, så da tenkte jeg «faen heller», sier tomålsscorer Børkeeiet til VG og fortsetter:

– Det er utrolig deilig å se at de går inn i nettet. Jeg tror ikke man skal forvente at jeg skal bli toppscorer, men når jeg får muligheten, så får jeg prøve.

– Jeg så ikke den komme. Men bare en Rosenborg-spiller scorer, så er det det samme for meg, sier Rekdal til VG om Børkeeiets to mål.

Midtbanespillerens suser etter 75 minutter fastsatte resultatet til 2–2 i en elektrisk fotballkamp på Aspmyra – tross strømbrudd etter at en trafostasjon knelte ved Bodø/Glimts hjemmebane. Stormatchen i eliteseriestarten hadde lenge trøbbel med TV-produksjonen og noe av kampen ble aldri overført.

Det vil dermed være få bilder av Tobias Børkeeiets flotte 1–0-scoring fra distanse. Victor Jensen la ballen tilbake fra 16-meteren og Rekdals første RBK-signering banket inn ledelsen til de odds-underlegne trønderne.

Det var slett ikke ufortjent at Rosenborg tok ledelsen. Etter den strevsomme oppkjøringen under Rekdal, der det ifølge treneren har vært bra på trening og svakt i kamp, så Rosenborg ut som et fotballag i lange perioder på banen der Glimt ikke har tapt siden 24. juni i fjor.

I 1. omgang hugde Rosenborg til, kjempet hjemmefavorittene ut av klikk-klakk-stilen og skapte flest sjanser. Markus Henriksen traff blant annet tverrliggeren og Nikita Haikin nektet Victor Jensen to ganger ved å redde danskens kjempemuligheter.

– Vi var klare til å spille kamp, når vi skulle spille kamp. Vi traff med taktikk, traff med kampinngang og traff med prestasjoner. Vi burde vunnet, mener Rekdal etter «seier» på VGs sjansestatistikk (8–7).

Lagkaptein Markus Henriksen (29) forteller at spillergruppen har hatt flere «runder» med seg selv, trenerteamet og mentaltrener Martin Langangergaard den siste uken.

– Det har fått oss enda tettere som gruppe. Vi er en gjeng gode fotballspillere og en veldig ung stall. Vi må være trygge på hverandre, sier veteranen til VG.

Med Henriksen på plass i forsvaret, var midtbanen ledig for Olaus Skarsem. Trønderen hadde ikke vært i Rekdals startoppstilling om Per Ciljan Skjelbred ikke hadde droppet ut med sykdom. Men Skarsem så ut som en har planer om å bli på laget: Han vant baller, spilte smart og dro opp angrep med sitt herlige driv.

– Han var god. 1. omgangen hans er helt fantastisk, attesterer Rekdal.

Etter pause måtte han skru Rosenborg over i forsvarsmodus. Bodø/Glimt justerte posisjonen til backene og skapte mer rom for sine fryktede vinger på begge sider: Utligningen kom som følge av det: Brede Moe crosset over til Amahl Pellegrino, som trakk seg forbi oppasser Erlend Dahl Reitan.

Trønderbacken feide inn i Pellegrino etter at Glimt-vingen hadde levert fra seg ballen, akkurat innenfor 16-meterstreken.

Dommer Espen Eskås dømte straffe, den satte Pellegrino selv. Og da Runar Espejord snek seg bak ryggen til både Henriksen og Renzo Giampaoli og svevde inn 2–1, den tidligere Tromsø-spillerens første fulltreffer i Eliteserien siden desember 2019, trodde de fleste at det likevel skulle bli favorittseier i Rekdals obligatoriske Rosenborg-debut.

– Sånn som kampbildet ble i dag, hvor Rosenborg ligger kompakt, dukker det ikke opp flust med muligheter. Så da er det bare å være klar når muligheten dukker opp, sier Espejord til VG.

Det samme må Børkeeiet ha tenkt da Skarsem trillet ballen til ham på tvers etter 75 minutter og kronet sin strålende match med det som ble målgivende.

Bæringen hadde ikke tømt høyrefoten for kraft, klinket til på direkten og løftet 2–2 opp i krysset bak en sjanseløs Haikin.

Denne gangen også med fungerende TV-produksjon. Dermed kan man nyte Børkeeiets bare tredje seriemål i seniorkarrieren også i skikkelige repriser: Målene hans er for øvrig scoret mot henholdsvis for Brøndby mot rivalen FC København – pluss søndagens dobbel på Aspmyra.

– Det er sånn alle lag kommer hit – med defensiv tilnærming. Men de får med seg noe med det, så kudos til dem, sier Pellegrino til VG.

PS! Rosenborg har ikke vunnet i serieåpningen siden 2017. Den gangen mot Odd.

ENGASJERT: Kjetil Rekdal under kampen mot Bodø/Glimt.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Bodø/Glimt
  3. Rosenborg BK
  4. Kjetil Rekdal