Fotball

Ni Brann-spillere uttaler seg etter nachspielet

Brann-spillerne beklager etter nachspielet på Stadion for to uker siden i en felles uttalelse.

FUGLEPERSPEKTIV: Brann Stadion sett fra oven.
  • Herman Folvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

«Vi beklager at vi utviste dårlig dømmekraft ved å samles på Brann Stadion natt til tirsdag, 10. august. Vi har full forståelse for at dette har skapt reaksjoner og vi beklager overfor alle som er glade i Brann og norsk fotball. Samtidig er det viktig for oss å presisere at vi ikke kjenner oss igjen i mange av beskrivelsene i media - og rykter på sosiale medier som verserer om samlingen på Brann Stadion», heter det i meldingen.

Les også

Brann-krisen forsterket i Drammen – kollapset i andre omgang

Brann er i krise etter at tolv spillere hadde nachspiel på Brann Stadion nylig uten tillatelse.

«Vi ønsker å være tydelige på at vi tar fullstendig avstand fra narkotikabruk. Vi drakk alkohol, og ingen andre rusmidler ble inntatt på Brann Stadion, oss bekjent».

Les også

Advokaten: Barmen-oppsigelsen kan ende i rettssak mot Brann

Uttalelsen er signert av Daniel Pedersen, Sivert Heltne Nilsen, Markus Olsen Pettersen, Mathias Rasmussen, David Møller Wolfe, Ole Martin Kolskogen, Thomas Grøgaard, Eirik Holmen Johansen og Lars Krogh Gerson.

Disse ni spillerne fikk en skriftlig advarsel av Brann-ledelsen.

«Det har vært fremmet krav om at vi står frem med våre historier fra festen. Dette gjorde vi tidlig overfor vår arbeidsgiver. Nå har dette blitt en personalsak og derfor ønsker vi ikke å kommentere dette nærmere. Vi ber om forståelse for det», skriver spillerne.

KAPTEIN: Daniel Pedersen er en av de som har signert uttalelsen.

Brann-trener Eirik Horneland oppfordret i midten av forrige uke spillergruppen til å sende ut en pressemelding om nachspielet. Spillerne har over flere dager varslet at de jobbet med en uttalelse.

Horneland vil kommentere saken etter trening tirsdag. Daglig leder Vibeke Johannesen synes det er fint at spillerne nå uttaler seg.

– Spillerne har hatt et ønske om å komme med en uttalelse. De har hatt behov for å bruke litt tid og det er fint at den er ute. Nå ønsker spillergruppen å ha fokus på å ta viktige poeng for klubben og gjenreise tilliten. Sammen med resten av klubben er dette vår viktigste oppgave, skriver Johannesen i en SMS til VG.

Les også

Festdeltaker Rasmussen etter sparkingen av Barmen: – Gjør vondt i hjertet

Kristoffer Barmen, som var på nachspielet, fikk sparken i klubben etter festen. NISO-advokat Eirik Monsen sier de er uenig i oppsigelsen. Keeper Mikkel Andersen fikk kontrakten terminert og utsatt for hets etter nachspielet. Vegard Forren og Brann har også skilt lag. Klubben har oppgitt at det var etter en sportslig vurdering.

Bergenserne er på sisteplass i Eliteserien. Lørdag ble det tap borte mot Strømsgodset.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann