Far og sønn triumferte: – En bra dag for familien Ødegaard

Martin Ødegaard leverte på toppnivå da Manchester United ble slått i London. Hjemme i Drammen opplevde pappa og Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard en svært spesiell 5–0-seier over Strømsgodset.

8–1: Pappa Hans Erik Ødegaard vant 5–0 med Sandefjord, sønnen var kaptein da Arsenal slo Manchester United 3–1.

– En bra dag for familien Ødegaard. Vi liker det, smiler Hans Erik Ødegaard til VG etter en svært hyggelig lørdag.

Han fikk med seg 80 minutter av sønnens kamp før han måtte konsentrere seg om Sandefjords møte med Strømsgodset senere lørdag. Arsenal slo Manchester United 3–1 med Ødegaard i en dominerende rolle.

– 8–1 er jo bra det, humrer pappa – men blir minnet om at han er Liverpool-supporter av Drammens Tidende.

– Jeg er litt Arsenal-fan også nå, kontrer Hans Erik Ødegaard.

Han er ikke overrasket over at Martin Ødegaard virkelig har fått fart på karrieren i Arsenal.

NY STERK KAMP: Martin Ødegaard et steg foran Manchester Uniteds Jadon Sancho.

– Mange snakker om at det er så veldig bra nå. Men hvis en ser på de siste årene så har han vært stabilt bra lenge. Han var ikke så dårlig i Real Sociedad heller, sier Ødegaard senior og drar også frem sesongen sønnen gjorde i nederlandske Vitesse i 2018/2019-sesongen.

– Nå er han kommet til et lag som er veldig god utvikling. Han trives godt der, legger han til.

Landslagskapteinen var igjen kaptein for Arsenal da Manchester United ble slått på Emirates.

– En tillitserklæring, mener faren.

Arsenal-manager Mikel Arteta trakk allerede i desember frem lederegenskapene hos Martin Ødegaard.

– Han er en naturlig leder. Hvis du ser etter en perfekt profesjonell spiller, er ikke han langt unna det, mente den spanske Arsenal-sjefen.

– Han er veldig fornøyd med Arteta, men også veldig fornøyd med støtteapparatet, alt rundt klubben og garderoben. Spillerne har tatt godt imot ham, mener Hans Erik Ødegaard.

Han sier dette om Arsenal-seieren mot et Manchester United der stemningen ifølge tidligere nøkkelspiller Paul Scholes skal nærme seg bunnen av bøtten.

DADDYS BOY: Hans Erik Ødegaard opplevde stor suksess med Franklin Daddys Boy Nyenetue i Drammen. Hans sønn, Martin Ødegaard, var god i London også.

– En «frem-og-tilbake-kamp». Men de hadde marginene med seg. De var veldig gode i 1. omgang, sier Hans Erik Ødegaard om Arsenal.

Det er ikke helt ulikt hans eget lag. Sandefjord startet med å bli trykket tilbake i Drammen, men slo voldsomt tilbake med en 5–0-seier som sjokkerte Godset-tilhengerne.

– Det var veldig bra, sier Hans Erik Ødegaard om den voldsomme seieren over sin gamle klubb i hjembyen.

– I fjor scoret vi ikke nok mål i forhold til ballinnehavet vårt. Nå scorer vi mer. Det er vi veldig fornøyd med, sier han etter ni Sandefjord-mål på de fire første seriekampene.

Men det var også en taktisk seier for Ødegaard og trenerkollega Andreas Tegström. «Mann-mot-mann-spillet» til Strømsgodset ble kraftig avslørt. Sandefjord-midtbanen med William Kurtovic i spissen, utnyttet ubalansen i Godset-laget så snart den oppsto.

– Når vi får gått av det første leddet må en ny mann gå på. Da blir det overtall, forklarer Hans Erik Ødegaard som gikk fra 3–0-tap mot HamKam til 5–0 over Strømsgodset i løpet av bare fem dager.

Kantspillerne Mohamed Ofkir (3 mål) og Franklin Daddys Boy Nyenetue (2 mål) fikk en helt ny opplevelse av å herje i eliteserien.

«Pappas gutt» var ganske så god i London også.