Guardiola med nådeløs kommentar: – Jeg bestemmer

MANCHESTER (VG) Erling Braut Haaland (22) risikerer å bli benket i nær fremtid på grunn av kampprogrammet, uten at trener Pep Guardiola (51) vil gi nordmannen noen nærmere forklaring.

SÅÅÅ MANGE! Erling Braut Haaland viser hvor mange mål han scoret mot Crystal Palace lørdag ettermiddag.

Klokken 20.30 blåser Paul Tierney i gang oppgjøret mellom Manchester City og nyopprykkede Nottingham Forest. Etter lørdagens hat trick ønsker Etihad Stadium å se sin nye yndling i aksjon igjen, men det er ikke sikkert at Haaland starter oppgjøret.

– Du får se i morgen, sier Guardiola til VG.

Med rundt 20 journalister som tilhører på klubbens treningsanlegg snaut 20 minutter fra sentrum av Manchester, slår spanjolen fast at han svært sjelden bruker tid på å begrunne overfor spillere hvorfor de ikke er på banen. Det må hver enkelt bare akseptere, mener han.

– Jeg kommer ikke til å forklare noe. Jeg må ikke forklare hvorfor jeg tar avgjørelser. Noen spillere forstår det, andre vil aldri forstå det. De som ikke forstår det ... Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg bryr meg ikke. Jeg gjør det som er best for laget, sier Guardiola, før han følger opp.

– Jeg er manageren. Jeg bestemmer. Jeg får betalt for det.

LES OGSÅ: City-manageren forbløffet over Haaland

Sir Alex Ferguson (80) ga tidvis beskjeder til typer som Ole Gunnar Solskjær (49) og andre i Manchester United hvilke kamper de ville starte og hvilke de ville være på benken. Slik jobber ikke Guardiola.

– Nei, for mange ting endrer seg i løpet av en uke. Nå er det også et «crazy» kampprogram. Jeg tar avgjørelsene dagen før kamp eller på kampdag. Det kommer an på mye. Hvordan de trener, hvordan de spiller når de er på banen og så videre.

– Det er spillere som aksepterer det og så er det spillere som tror at de må spille på grunn av hvem de er. Men de spillerne tar fullstendig feil, sier Guardiola.

LES OGSÅ: City-manageren forbløffet over Haaland

Mens det tidligere var knyttet en viss usikkerhet blant enkelte eksperter i England til om Haaland var så god som ryktet tilsa, virker det ikke lenger å være noen tvil.

– Alle snakker mye. Vi hadde rett! Forhåpentligvis føler han seg bra her. Vi hadde ingen tvil om han. Det er mange kamper, måneder og år igjen. Han har fortsatt mulighet til å utvikle seg. Det jobber vi med, forteller Guardiola.

City-reporter Bray er enig med den spanske manageren. Det er i hans hode ikke noen som helst tvil om Haalands kvaliteter.

– Han har levert veldig fort. For alle som tvilte, spesielt etter Liverpool-kampen i Community Shield, så har han vist at han kan score alle mulige mål i Premier League. Og han har gjort det utrolig raskt. Det virker som motspillerne er redde for ham, sier Joe Bray, reporter for Manchester Evening News.

Han tror samtidig at Haaland kan bli benket allerede onsdag kveld til oppgjøret mot Nottingham Forest. Grunnen er at City spiller kamp hver tredje dag de neste to månedene.

– Hvis du skal hvile Haaland, er nok dette den beste kampen å gjøre det i. Guardiola vil ha ham frisk mot Sevilla neste uke – men han kommer aldri til å gi oss nyhetene om laget før det blir kunngjort, sier Bray.

LES OGSÅ: Haaland brølte for hat trick i supercomeback

I Nottingham Forest møter City et lag som har brukt over halvannen milliard på 19 nye spillerkjøp etter opprykket. Troppen er totalforvandlet. Resultatmessig har laget vunnet én kamp, spilt én uavgjort og tapt to.

Mens City er på 2. plass i Premier League, to poeng bak Martin Ødegaards Arsenal, ligger Steve Coopers menn på 14. plass.

– De ønsker å bli i Premier League i mange, mange år. Det er et nytt lag, men med lignende stil som forrige sesong, mener Guardiola.

FORBEREDER NY KAMP: Pep Guardiola og midtstopper Ruben Dias.

Etter Haalands målshow i comebacket mot Crystal Palace, fortalte spanjolen at han var dypt imponert over jærbuens mentalitet. Da City-manageren stilte til pressekonferanse tirsdag ettermiddag på klubbens treningsanlegg her i Manchester, startet engelske medier umiddelbart med nye spørsmål om Haaland. Den regjerende Premier League-mesteren møter Forest onsdag, Aston Villa i Birmingham på lørdag og Sevilla i Champions League neste tirsdag.

Deretter ønsker Haaland trolig å spille i oppgjørene som følger, også. Da er det først Tottenham på Etihad Stadium før gamleklubben Borussia Dortmund kommer på besøk til Manchester.

LES MER: Intens måned for City

GODT FORHOLD: Haaland og Guardiola trives sammen i City.

Foran onsdagens hjemmekamp må spanjolen avgjøre om han skal bruke Premier Leagues toppscorer eller om han skal få hvile. Med 19 kamper de to neste månedene, vil Guardiola passe på at Haalands belastning ikke fører til skader.

– Når Erling ikke spiller, vil Julian (Álvarez) spille. Det er nesten helt sikkert. Vi er veldig imponerte over Julian – med farten, arbeidsmoralen og mye annet. Jeg er overrasket over hvor god Julian er, selv om jeg hadde sett ham litt før han kom hit, sier City-manageren.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk