Morten Gamst Pedersen usikker foran Aalesund-kampen

TILs største profil skal testes lørdag.

Morten Gamst Pedersen i pressesonen på Alfheim etter en kamp tidligere i sesongen.

Gamsten spilte ikke cupkampen mot Bjørnevatn i midtuka, og det skal ifølge hovedtrener Bård Flovik lørdag tas en avgjørelse på om han drar til nordvestlandet.

– Morten har en belastningsskade i hamstringen som gjør vi ikke vet om vi skal ta han med. Vi vil trene lørdag formiddag, og ta en avgjørelse før vi reiser til Ålesund senere på dagen, sier treneren til iTromsø.

Les også

Sjekk denne Gamst-effekten: - Akkurat nå vil jeg spille til jeg blir båret ut i kiste herfra

Mangler flere

Gamst har startet samtlige fem eliteseriekamper for TIL denne sesongen. Hvis Gamst ikke spiller er trolig erstatter Ulrik Yttergård Jenssen.

– Hvem som eventuelt går inn for Morten vil jeg ikke si noe om. Vi har flere som kan gjøre det, og har lagt en plan med og uten Morten, sier Flovik som innrømmer at Gamst «neppe tåler 90 minutter uansett.»

Flovik får garantert ikke med seg Runar Espejord, Slobodan Vuk, Filip Loncaric og Peter Aas som alle er skadet. Fraværene åpner for at Mikael Norø Ingebrigtsen, Fredrik Michalsen og Mehdi Dioury alle er aktuelle for å bli med. En som garantert blir med etter å ha fått seg en smell mot Bjørnevatn er Jostein Gundersen.

– Jostein fikk seg en trykk i brystregionen, og måtte ut til pause der. Han er klar søndag, sier Flovik.

Les også

TIL-talentet har måttet sette drømmen om Eliteserien på vent

Stortap i 2016

I fjor tapte TIL 0-6 etter en skrekkopplevelse av de sjeldne på Color Line Stadion.

– Slik skal det ikke bli i år. Jeg tar for gitt at vi har en ambisjon om å ta poeng. Vi har vært brukbare på bortebane i år. Mot Viking tok vi tre poeng, og borte mot Odd burde vi hatt tre poeng, selv om det endte med null.