Real Madrid fikk sin El Clásico-revansje

Zinedine Zidane brøt dyster statistikk, da Real Madrid snudde til seier på Camp Nou.

Ikke siden Bernd Schuster gjorde det i 2007, hadde en Real Madrid-trener klart å vinne mot Barcelona i sin El Clásico-debut. Senest i høst tapte Rafael Benítez 0-4 i sitt første møte med Barcelona som Real Madrid-trener. I sin tid tapte også José Mourinho hele 0-5 i sin derbydebut.

En kan trygt si at Zinedine Zidane dermed sto overfor sin største oppgave i trenerkarrieren, da han ledet Real Madrid i El Clásico for første gang lørdag kveld. Men med hjelp av en angrepstrio i praktslag, klarte fotballikonet å bryte den dystre statistikken.

BRØT DYSTER STATSTIKK: Zinedine Zidane ledet Real Madrid til seier i sin første El Clásico som trener.

For scoringer av Karim Benzema og Cristiano Ronaldo gjorde at Real Madrid snudde kampen mot erkerivalen Barcelona, og gikk av gressteppet på Camp Nou med en særdeles imponerende 2-1-seier. Og en real revansje etter det pinlige 0-4-tapet på hjemmebane i høst. — Jeg er veldig stolt av det spillerne gjorde. Det er ikke et enkelt sted å spille på, så jeg er veldig fornøyd med alt - ikke bare resultatet, sa Zidane på pressekonferansen etter kampen.

- Et vendepunkt

Han ville ta lite av æren for triumfen mot rivalen.

- Når spillerne gir alt for hverandre på denne måten, så er det bra å være trener, sa han.

Selv om avstanden opp til Barcelona på tabellen krymper etter lørdagens oppgjør, er fortsatt luken opp til de suverene La Liga-lederne på hele syv poeng. Mange, Zidane inkludert, tror derfor tittelracet allerede er over, men det betyr ikke at det ikke er noe å spille om for Real Madrid resten av sesongen.

Allerede i midtuken venter Wolfsburg i Champions Leagues kvartfinale. Zidane mener at El Clásico-seieren var svært viktig for moralen i laget før de viktige kampene mot det tyske laget.

— Vi forbereder oss på avslutningen av sesongen, og vi vet at vi kan gjøre store ting i Champions League. Denne kampen kan være et vendepunkt for oss. For moralen i laget var seieren svært viktig, sier Zidane.

Målløs førsteomgang

Et Barcelona-lag fullt av selvtillit tok umiddelbart initiativet i kampen på eget gress. Real Madrid-spillerne slet med å holde følge med de fotrappe katalanerne, men klarte likevel å holde hjemmelaget borte fra de største sjansene innledningsvis.

TØFFE DUELLER: Her ved Cristiano Ronaldo og Jordi Alba.

Men etter 19 minutter klarte ikke Madrids forsvarere å holde unna lenger. En slurvete klarering fra Pepe havnet i beina på Ivan Rakitic, som fikk avslutte fra drøye femten meter. Heldigvis for gjestene har de en dyktig sisteskanse. Keylor Navas parerte nemlig skuddet med en god redning.

Få minutter senere var det Lionel Messi som skulle skape trøbbel for de hvitkledde forsvarsspillerne. Sergio Ramos måtte ty til ulovlige midler for å stoppe argentineren, og hele Camp Nou ropte på straffe. Dommeren lot seg dog ikke overbevise og vinket spillet videre. Reprisen viste at det skulle vært blåst, men forseelsen skjedde utenfor sekstenmeteren.

Etter hvert som tallene på kampuret ble høyere, kom Real Madrid også mer inn i kampen. Men i første omgang kom bortelaget aldri nærmere scoring enn da Karim Benzema skjøt en volley himmelhøyt over mål fra rundt tolv meter to minutter før hvilen.

Piqué-heading og Benzema-brasse

Annen omgang startet som den første. Barcelona fortsatte å styre spillet foran egne supportere, og skulle også i denne omgangen spille seg til den første sjansen. Lekre kombinasjoner mellom Luis Suárez og Messi endte opp med at sistnevnte fikk avslutte fra drøyt seksten meter. Avslutningsteknikken var en herlig chip og retningen var upåklagelig, men helt oppe i hjørnet hang også Keylor Navas, som reddet forsøket etter 55 minutter.

SENDTE BARCELONA I LEDELSEN: Gerard Piqué.

Den påfølgende corneren endte med to ny cornere, og på den siste skulle Barcelonas supportere omsider få grunn til å juble. For foran mål vant Gerard Piqué den avgjørende duellen, og sendte katalanerne i ledelsen med et kraftfullt hodestøt.Men jubelen skulle raskt stilne, for kun seks minutter senere slo nemlig Real Madrid tilbake. Benzema bommer sjelden på to strake kjempesjanser, så da franskmannen fikk en ny mulighet til å smelle inn en volley fra godt hold — dunket han ballen i nettet. Innlegget fra Toni Kroos traff en Barcelona-forsvarer og fikk en perfekt bue i retning Benzema. På akrobatisk vis utliknet den skandaleombruste stjernespissen ledelsen.

Utvisning, annullering og Ronaldo-gol

Real Madrid var langt fra fornøyde med å ha sikret seg et uavgjort-resultat, og fortsatte å skape sjanser mot sine rivaler. I det 81. minuttet satte de til og med nok en ball i nettet, da Gareth Bale knuste Jordi Alba i luften og headet ballen forbi Claudio Bravo i Barcelona-buret. Waliseren jublet for scoring, men gleden ble raskt snudd til frustrasjon da dommer annullerte målet.

Dommerne mente at Bale klartet på ryggen til Alba, en vurdering som i beste fall kan omtales som tvilsom.

SEIERSMÅLET: Slik så det ut da Cristiano Ronaldo satte inn seiersmålet på Camp Nou.

Annulleringen ga "Los Blancos" blod på tann, og kun minuttet senere var det Cristiano Ronaldo sin tur til å vise seg frem. Portugiseren dunket en ball i tverrliggeren, og ga Barcelona-fansen en forsmak på det som skulle komme.Men før den tid skjedde det mer på Camp Nou. For Sergio Ramos, som fikk gult kort i første omgang, bestemte seg for å gå inn i en håpløs takling bakfra — midt egen banehalvdel. Dommer Aljeandro Hernandez Hernandez hadde ikke noe annet valg enn å sende stopperen i dusjen.

En mann mindre gjorde dog tilsynelatende liten forskjell for Real Madrid, som minuttet etter utvisningen snudde kampen. Cristiano Ronaldo og Gareth Bale stormet i angrep, og førstnevnte dro seg bort fra Dani Alves og smalt ballen i mål fra skrått hold.

Barcelona klarte aldri å svare, og Real Madrid fikk sin revansje på Camp Nou.

Hedret Cruyff

TAKK, JOHAN: Den avdøde Barcelona-legenden Johan Cruyff ble hedret av publikum på Camp Nou på denne måten før kampen.

Både før og under kampen ble den nylig avdøde fotballegenden Johan Cruyff hedret av sin egen klubb. Idet spillerne gikk inn på gressteppet, viste supporterne frem imponerende tifo med nederlederens velktente drakt — nummer 14 - og ordene "Grácies, Johan". De samme ordene var også en del av Barcelona-spillernes trøyedesign for anledningen.

Da kampuret viste 14 minutter, benyttet også hele Camp Nou anledingen til å gi applaus til sin ikoniske nummer 14. Det ble også avholdt et minutts stillhet til ære for Cruyff før kampen, men noen supportere klarte å forstyrre markeringene med skrik og skrål.