Fotball

Hvem vinner stopperkampen?

<br></br><br></br><p>Christian Kalvenes og Lars Grorud kjemper om én plass.</p>

kalven
  • Kim Bøyum

Christian Kalvenes startet for første gang denne sesongen hjemme mot Strømsgodset for fire dager siden. Da var Lars Grorud akkurat tilbake fra en lårskade og måtte se kampen fra benken.

Denne uken har Grorud trent for fullt. På formasjonsøktene onsdag og torsdag har Rune Skarsfjord vekslet mellom å bruke Kalvenes og Grorud som Zsolt Korcsmárs makker i midtforsvaret. Treneren vil ikke antyde noe om hvem som får sjansen, spillerne sier de ikke vet.

— Vi har mikset litt frem og tilbake, og jeg er ikke den rette å spørre om hvem som skal spille. Lars har lyst å spille og jeg har lyst å spille. Jeg gjør mitt beste hver gang, så får treneren ta ut laget etter hvem vi spiller mot og hva vi har prestert, sier Kalvenes til bt.no.

Byttet ut til pause

For Kalvenes sin del kan det at motstanderen heter nettopp Haugesund, muligens være negativt. I fjor fikk han kjørt seg kraftig på bortebane mot Jostein Grindhaugs hvite og blå. To ganger på like mange minutter ble han fraløpt av Thomas Sørum, som benyttet anledningene til å gjøre 1-1 og 2-1 for Haugesund. Til pause var stillingen 3-3, da ble Kalvenes plukket av gresset. Andre halvdel var målløs.

Fordelen for Brann i forhold til i fjor, er at Sørum er forsvunnet til Helsingborg. Det ikke fullt så positive, er at en giftig Alexander Søderlund er kommet inn. Og Nikola Djurdjic er der fremdeles.

— Det var en vanskelig førsteomgang, jeg kom på etterskudd i et par situasjoner der, minnes Kalvenes.

— Haugesund har en klar spillestil, og spissene utfyller hverandre veldig godt. Djurdjic er flink til å møte, han er god med ball og kan spille frem andre. Søderlund er en god bakromsspiller.

Grorud konkurrent

Kalvenes’ konkurrent, Lars Grorud, er mer enn klar for å spille igjen.

-Det er vanskelig å spå hvem som får spille, vi vet ikke noe mer enn dere som har sett treningene. Men jeg er i hvert fall frisk og rask, sier 28-åringen fra Tønsberg.

På lagets vegne er han optimist.

- Jeg tror det kan være fint for oss å få en sånn type kamp nå.

- Hva mener du?

-Vanskelig å forklare, men det er noe med at alle vet at vi må yte vårt beste i 95 minutter for å få med oss noe derfra.

- Har ikke prestert godt nok

Grorud er klar på at Brann har mye å bevise.

-Vi har ikke tatt så mange poeng, og vi har heller ikke prestert godt nok. Vi har lyst å vise oss frem og få ut mer.

Hele fem av Branns åtte baklengsmål denne sesongen har kommet etter dødballer. LINK: http://fotball.bt.no/eliteserien/article233130.ece Begge Strømsgodsets mål kom etter dødball.

— Det er noe av det vi har trent på denne uken, og så har vi lagt et løp for hvordan vi skal forsvare oss mot Haugesund, sier Kalvenes.

— Vi merker at omgivelsene har forventninger til at vi skal prestere bedre. Men det gjelder like mye oss selv.

Austin trente med ball

Brann stilte følgende lag på torsdagens formasjonstrening (4-1-4-1): Piotr Leciejewski – Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Erdin Demir – Hassan El Fakiri – Amin Asker, Fredrik Nordkvelle, Kristoffer Barmen, Erik Mjelde – Kim Ojo

Etter hvert byttet Grorud som nevnt med Kalvenes. Bentley fikk prøve seg for Mjelde, mens Fredrik Haugen overtok for Barmen.

Treningen kan tyde på at Rune Skarsfjord vurderer å endre litt på formasjonen fra den vanlige 4-2-3-1. — Dere er for opptatt av tallene. Vi har spilt slik flere ganger før. Uansett har vi tre sentralt på midten, men det kan se forskjellig ut fra kamp til kamp og underveis, sier treneren.

Rodolph Austin trente torsdag for første gang med ball etter hjernerystelsen han fikk mot Molde. Han holdt bare på for seg selv. Haugesund-kampen kommer definitivt for tidlig for Austin, men Brann håper å ha ham klar til hjemmeoppgjøret mot Vålerenga søndag neste uke.

Les også

  1. Stoler ikke på statistikken

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien