Fotball

Sarpingene fikk skryt i pausen

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296179"> <strong>Sarpsborg 08 — LSK 2-4:</strong></a> Etter to baklengs brukte Roar Johansen pausepraten til ros.</p>

SARPSBORG, Norway 20110528.Skuffed Sarpsborg08 trener Roar Johansen etter 2-4 tapet i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg08 og Lillestrøm lørdag ettermiddag.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
  • Are Bye

Etter å ha slått Molde (3-0), Sogndal (1-0), Start (2-0) og Aalesund (2-0) gikk Sarpsborg 08 på sitt første hjemmetap for sesongen. Et effektivt Lillestrøm holdt på å rote bort poengene, men tok seg mesterlig inn i grevens tid. For vertenes trener, Roar Johansen, var det ingen katastrofe at hjemmestatistikken ble ødelagt.

— Nei, vi spiller en god fotballkamp. Vi står løpet ut, sier Johansen.

Han mener Sarpsborg 08 viste mye av det samme som de har gjort i sine første fire hjemmekamper, men at et dødelig effektivt Lillestrøm var bedre på det som er viktigst.

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Blåst er blåst

- De scoret flere mål enn oss. Enkelt og greit. Det er scoringer det handler om, og de får fire. Vi blir straffet for å spille på små marginer, men det er en kalkulert risiko fra vår side, sier Johansen.

Han fikk se to straffespark, ett til hvert lag, og en situasjon som hele Sarpsborg Stadion mente burde vært straffespark – da Martin Wiig ble felt i duell med LSK-keeper Stefán Logi Magnússon.

— Jeg er ikke enig i alt som dommeren gjør, men én mann blåser og bestemmer – og da må han få lov til å gjøre jobben sin. Blåst er blåst, og ingenting blir omgjort nå uansett. Hvorfor skal jeg klage da, sier Johansen med et smil.

De blå gikk til pause på stillingen 0-2, og det så mørket ut med tanke på poeng. Men Roar Johansen brukte ikke kjeft på sine spillere i garderoben. Snarere tvert i mot.

- Vi er sløve

- De fikk skryt, for de hadde spilt en meget god omgang. Resultatet speiler jo ikke omgangen. Vi hadde fem målsjanser i før pause, sier Johansen.

At laget hans utlignet i andre omgang var heller ikke ufortjent, men Lillestrøm viste prov på matchvinneregenskaper ved å senke de blå på tampen av kampen.

Midtstopper Ole Heieren Hansen fikk dermed se Lillestrøm stikke av med tre poeng etter to sene mål – blant et hvor Sarpsborgs forsvarsfirer mente de hadde satt Anthony Ujah i klar offside i trekket før scoringen – men den unge forsvarsklippen vil ikke skylde på noen andre enn sitt eget lag.

— Vi er sløve, og taper på det. Det må vi ta selvkritikk på. Vi burde ryddet unna i forkant av alle scoringene, og jeg synes ikke det har noen hensikt å si stort om dommerens innsats i en slik kamp. Skal jeg si noe må det være at jeg synes han var inkonsekvent, sier Heieren Hansen.

Les også

  1. - Alt i alt vinner vi fullt fortjent

  2. Lillestrøm smadret Sarpsborgs seiersrekke

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien