Fotball

Én av disse kan overta Manchester United

Det blir neppe en ny skotte.

FAVORITTER: Disse tre - Louis van Gaal (f.v), Jürgen Klopp, Ryan Giggs, i tillegg til Diego Simeone - er favoritter til å overta jobben etter David Moyes, ifølge SkyBet.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Flere engelske aviser meldte mandag ettermiddag at David Moyes er i ferd med å få sparken av Manchester United.

Det meldes også at Ryan Giggs kan få ansvaret ut sesongen i påvente av en permanent løsning.

Allerede spekuleres det i flere navn som kan erstatte Moyes.

Jürgen Klopp:

46-åringen er for tiden trener for Borussia Dortmund, der han har vært siden 2008. Før det var tyskeren Mainz-trener i syv år – klubben han også spilte for gjennom hele karrieren.

Med Klopp ved roret vant Borussia Dortmund den tyske Bundesligaen i 2011 og 2012. I 2012 vant Dortmund både serie og cup.

Sesongen etter tok Dortmund seg helt til finalen i Champions League, der det ble tap mot Bayern München i den heltyske finalen.

Louis van Gaal:

62-åringen er i dag landslagssjef for Nederland, en jobb han har hatt siden 2012. Som spiller var nederlenderen blant annet innom Ajax, Antwerpen, Sparta Rotterdam og AZ Alkmaar. Managerkarrieren startet som assistent i AZ i 1986. Deretter ble han assistenttrener under Leo Beenhakker i Ajax, før han overtok ansvaret i Ajax i 1991. Etterpå har van Gaal to perioder bak seg i Barcelona, og han har også ledet AZ og Bayern München. Nederlands landslag ledet han også i perioden fra 2000 til 2002. Sommeren 2012 var han tilbake som landslagssjef.

Hvis United satser på van Gaal får de en trener med en lang og god merittliste: Tre seriegull med Ajax, to seriegull med Barcelona, seriegull med AZ, seriegull med Bayern München, Champions League-trofe med Ajax, UEFA-cuptrofe med samme klubb, og mye mer.

Diego Simeone:

43-åringen fra Argentina er trener for Atlético Madrid, som er klar for semifinale i Champions League (møter Chelsea).

Som spiller var han innom klubber som Sevilla, Atlético Madrid, Inter og Lazio. Han fikk 106 landskamper for Argentina.

Managerkarrieren startet i argentinske Racing i 2006. I desember 2011 ble han ansatt som ny sjef i sin nåværende klubb. I mai året etter kunne klubben juble for seier i Europaligaen etter 3-0 mot Athletic Bilbao. Og i mai 2013 ble det spansk cuptriumf etter finaleseier mot Real Madrid.

På veien til Champions League-semifinalen har laget slått ut blant andre Barcelona.

Laurent Blanc:

Den 48 år gamle franskmannen er trener i Paris Saint-Germain, som han overtok i juni i fjor etter at Carlo Ancelotti gikk til Real Madrid.

Blanc avsluttet en lang spillerkarriere i nettopp Manchester United, som han spilte for i perioden fra 2001 til 2003. Allerede da ble han av enkelte utpekt som en mulig erstatter for Sir Alex Ferguson.

Han var trener for Bordeaux i perioden 2007 til 2010, før han ledet det franske landslaget frem til sommeren 2012. Blanc ga seg etter EM, der Frankrike røk ut i kvartfinalen.

Ryan Giggs:

Flere aviser hevder at waliseren kan bli vikarierende manager ut sesongen dersom Moyes får sparken nå. Kan han også være en kandidat på lang sikt?

Giggs er 40 år, og en legende i Manchester United. Han har spilt for United helt siden 1990. Merittlisten er mildt sagt imponerende: 13 Premier League-titler, fire FA-cupmesterskap, fire ligacuptitler, to Champions League-trofeer, og enda mer.

  • Dette var noen av de foreslåtte kandidatene. Hvem er din favoritt?

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United