Fotball

Ferguson vil ha Giggs som fast United-manager

Trenerlegenden mener waliseren har alt som skal til for å lede storklubben.

Sir Alex Ferguson mener Ryan Giggs er mannen Manchester United bør gå for som David Moyes' permanente etterfølger.
  • Steinar Danielsen

Ryan Giggs har fått ansvaret med å styre Manchester United-skuta ut sesongen, etter at David Moyes tirsdag fikk sparken etter knappe ti måneder ved roret.

Ifølge britiske journalister skal styret i den engelske storklubben ha slått fra seg tanken om å gjøre Giggs til Moyes' permanente etterfølger, rett og slett fordi spilleren med 962 kamper for United mangler erfaring som trener.

I stedet skal klubben være innstilt på å hente inn en manager av kaliberet Louis van Gaal, Carlo Ancelotti eller Diego Simeone.

— Giggs vet hva som må til

Nå går imidlertid Sir Alex Ferguson ut og sier at klubbstyret allerede har funnet mannen som kan ta United tilbake til toppen. Det melder avisen The Guardian lørdag.

- Jeg synes Giggs er mannen de skal gå for. Virkerlig. Han har 20 års erfaring i Manchester United. Jeg signerte ham som 13 år gammel guttunge, og han har opplevd alt med klubben. Han har opplevd alle opp- og nedturer.

Les også

Ryan Giggs: - Jeg har gitt meg selv en femårskontrakt!

— Han vet nøyaktig hva som må til for å være en Manchester United-spiller, og jeg er så fornøyd med at han tok med seg Paul Scholes, og Nicky Butt, så klart - to profesjonelle personer, skal Ferguson ha uttalt på en veldedeighetsmiddag i Manchester nylig. Skotten mener at Giggs og assistentene utgjør et strålende trenerteam.

— De forstår klubben og de jobber hardt. Der har man den rette kombinasjonen. Det er det ingen tvil om, skal Ferguson ha sagt.

Søker råd hos Ferguson

Så er spørsmålet hvor avgjørende Ferguson blir i ansettelsen av den neste United-manageren. Ferguson var altså mannen som valgte ut David Moyes til å etterfølge seg selv i fjor vår.

Les også

United-legender samlet på treningsfeltet

Én som hvert fall lytter til den pensjonerte skotten, er Giggs. Under fredagens pressekonferanse fortalte den midlertidige United-manageren at Ferguson var den første han ringte til etter at han hadde fått jobben.— Sir Alex var den første jeg snakket med på telefonen. Jeg ville ha råd, og han er den beste å få det av, sa 40-åringen.

Lørdag klokken 18.30 skal Giggs i ilden for første gang som manager når Norwich gjester Old Trafford i Premier League.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United