Fotball

TIL-ledelsen sparket Flovik – freder resten av trenerteamet ut året

En ny TIL-trener får ikke selv velge hvem han vil ha som assistent før i 2018.

TRIO: Fra venstre administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen, Kristian Høydal i sportslig utvalg og sportssjef Svein-Morten Johansen, har blant annet kommet fram til at det ikke vil bli flere endringer i trenerteamet utenom hovedtrener. De jobber allerede med hvem som skal bli TILs permanente trener.
  • Tobias Stein Eilersen

ALFHEIM (iTromsø): Sportssjef Svein-Morten Johansen bekrefter at assistenttrener Lars Petter Andressen, keepertrener Inge Takøy og fysisk trener, Truls Hallen, blir i sine roller ut 2017, uansett hvem som kommer inn som ny trener etter at Bård Flovik mandag ble avsatt.

Johansen sa tidligere tirsdag at TIL ønsker å ha en trener ut året i første omgang, før en permanent løsning velges.

Les også

Denne duoen er høyaktuell i ny trenerløsning på Alfheim

– Er det ikke naturlig at en eventuelt ny hovedtrener får velge sitt team?

– I det bildet som vi tenker ut sesongen så er det veldig sannsynlig at vi ikke slipper til noen som kommer inn med et helt arsenal. Så det er naturlig at om det er en trener ut sesongen så må det være noen som kan jobbe ut ifra det eksisterende teamet. Jeg hadde grundige runder med teamet i går og de er klar for å gi jernet, sier Johansen.

Samtidig understreker han at det kan endre seg.

– I det langsiktige bildet så ønsker vi å bruke tid, fra 1. januar å se på hva er det som er det beste for klubben. Det må vi da ta utover sommeren og høsten, hvordan det vil se ut.

– Om dere finner rett mann langsiktig for Tromsø, da får han ikke med seg sitt eget team?

– Nei, vi kommer ikke til å låse oss på en langsiktig kontrakt nå. Så hvis vi finner en person som vi synes er interessant inn i trenerteamet allerede nå, så kommer det til å bli ut året. Og så med en mulighet for forlengelse. Vi har bestemt oss for at vi ønsker å stå fritt når sesongen nærmer seg slutten til å kunne planlegge for veien videre. Den viktigste beslutningen i klubbens neste år, tre år, fire år, fem år, er det trenerteamet som står her 1. januar, sier Johansen.

Vil bli lengre

Lars Petter Andressen (30) er glad for tilliten han har fått av TIL-ledelsen til å fortsette som assistenttrener.

– Ja, jeg har i hvert fall fått beskjed om at jeg skal være med videre uansett og setter selvfølgelig pris på det. Klubben har vist meg stor tillit i mange år og jeg er veldig glad for det, sier Andressen til iTromsø.

TRENER: Truls Jenssen og Lars Petter Andressen følger tirsdagens trening. Andressen blir i sin nåværende rolle i hvert fall ut året.

Samtidig er den unge treneren klar over at det kan bli endringer i hans rolle fra 1. januar.

– Ja, det kan bli endringer, det vet man jo. Det vet man også at når man har kommet opp på det nivået her så kan det fort bli endringer, men jeg har ingen andre tanker enn at jeg skal være i TIL fremover og fort lengre enn min kontrakt tilsier også. Jeg trives godt her og synes TIL er en fantastisk klubb å jobbe i, sier Andressen, som har kontrakt ut 2018.

Til helgen blir han assistent for Truls Jenssen.

Les også

  1. TIL-ledelsen sparket Flovik - freder resten av trenerteamet ut året

  2. Denne duoen er høyaktuell i ny trenerløsning på Alfheim

– Jeg tror det kan bli veldig bra. Det er selvfølgelig en vanskelig situasjon for klubben, men vi skal gjøre alt vi kan for at TIL skal gjøre det bra fremover til vi finner den permanente løsningen. Jeg tror det kan fungere godt. Vi hadde en veldig god trening i dag, sier Andressen.

Vil ikke kommentere

Keepertrener Inge Takøy har kontrakt ut 2017, så hva som skjer med Takøy til neste år eller eventuelle endringer i Andressens rolle fra 1. januar, ønsker ikke Johansen å kommentere.

– Det viktigste er at vi ønsker tid til å planlegge det langsiktige trenerteamet for TIL og så får vi se hva det innebærer. Nå er det veldig viktige at disse guttene (Inge Takøy og Lars Petter Andressen) har sagt at de gir jernet for TIL nå, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Johansen.

Tirsdag ettermiddag brakte iTromsø nyheten om at TIL vurderer Kjetil Rekdal som ny trener.

– Jeg kommenterer ingenting på navn. Vi ser på hva som vil være det beste for klubben ut 2017. Truls (Jenssen) tar tak nå, og han kan være en av kandidatene. Men vi ser også på andre navn, og det er Truls veldig klar over, sier Johansen.

– Og dere får hjelp av Per-Mathias (Høgmo) i det arbeidet?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.