Fotball

De fire neste dagene kan legge Barcelonas sesong i grus: - Det ser mørkt ut

Slike scener får vi neppe i kveld.

HAR GJORT DET FØR: Barcelona-spillerne feiret hemningsløst etter at de hadde snudd 0-4 til 6-1 mot PSG. Nå trenger de et tilsvarende mirakel mot Juventus. Til venstre Luis Suarez, sammen med Lionel Messi.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Det er litt av en skjebneuke for Barcelona:

 • Onsdag kveld må de hente inn 0-3 i kvartfinalereturen i Champions League mot Juventus.
 • Og søndag er det «El Clásico» mot Real Madrid, en kamp Barcelona er nødt til å vinne for å henge med i kampen om La Liga-gullet.

Thomas Dragsnes er talsperson for Barcelonas norske supporterklubb, Blaugrana. Han innrømmer at det ser blytungt ut før kveldens returkamp på Camp Nou.

Les også

Politiet skal ha fjernet tre Bayern-spillere fra dommergarderoben

– Vi klarte det mot Paris Saint-Germain, så det er ingenting som er umulig. Men laget er i dårlig form, så det ser mørkt ut, sier Dragsnes til Bergens Tidende.

Veland: - Strider mot all logikk

Barcelona leverte et av tidenes mest vanvittige fotballmirakler i åttedelsfinalen mot PSG. Franskmennene vant 4-0 hjemme, men Barcelona vant 6-1 i returkampen etter at siste målet kom fem minutter på overtid.

Nå trengs et minst like stort mirakel for å gjøre det samme mot den italienske storheten Juventus.

– Det er naivt å tro at vi kan valse over lag som Juventus og Real Madrid, sier Dragsnes.

Petter Veland er spansk fotballkjenner og kommenterer kamper for Viasat. Heller ikke han har troen på et nytt fotballmirakel.

– Juventus har i utgangspunktet bedre erfaring enn PSG til å ri av stormen på Camp Nou. Man sitter med en følelse av at snuoperasjonen sist, om den ikke var en «once in a lifetime», så var det noe helt eksepsjonelt. Det strider mot all logikk at Barcelona skal klare å gjøre det to ganger på rad, sier Veland til NTB.

– Det strider mot all logikk at Barcelona skal klare å gjøre det to ganger på rad, sier Petter Veland i Viasat.

La Liga-eksperten påpeker imidlertid at Barcelona denne sesongen har vunnet minst 4-0 i alle Champions League-kamper på eget gress: 7-0 mot Celtic, 4-0 mot Manchester City, 4-0 mot Borussia Mönchengladbach og altså 6-1 mot Paris Saint-Germain.

Les også

Barcelona får nådeløs kritikk: - Det er fem-seks spillere som ikke burde fått lov til å bruke drakta

– Vi snakker ikke om noen kasteballer her, kanskje med et lite unntak av Celtic. Barcelona har vist at de kan slå hvem som helst 4-0. Problemet er at det er Juventus som kommer på besøk. Det er et så godt lag at det sannsynligvis kommer til å score på Camp Nou, sier Veland.

- Stilles skyhøye krav

Kommende søndag er det altså duket for «El Clásico». Barcelona (32 kamper) har en kamp mer spilt enn Real Madrid, og sistnevnte er tre poeng foran. Et tap på Santiago Bernabéu vil være krise for Barcelona.

– Det er helt essensielt å vinne den kampen, og i tillegg må Real Madrid gå på en annen smell. «El Clásico» er alltid bingo, det spiller ikke så stor rolle om det er hjemme- eller bortebane, sier Dragsnes i supporterklubben.

Champions League-exit i kvartfinalen og bare seriesølv i La Liga vil være en katastrofesesong for Barcelona.

Les også

Messi-magi da Barcelona vant målfest

– Det stilles skyhøye krav. Alt annet enn en full trofésamling vil være skuffende. Men man må innse at det går opp og ned. Vi hadde en lignende situasjon for noen år siden, påpeker Dragsnes.

– Hvis vi klarte å snu det med et enda verre utgangspunkt i forrige runde, hvorfor skal vi ikke kunne gjøre det igjen?, spør Luis Enrique.

I verste fall kan Barcelona bli sittende igjen med en hjemlig cupfinale mot Alavés.

– Det er en vanskelig situasjon. I beste fall er Barcelona klar for semifinalen i Champions League og er inne i gullkampen igjen, men i verste fall er de ute av CL og La Liga i løpet av fire dager. Dette er ikke uken Barcelona kan vinne noen titler, men det kan være uken der de taper de to største titlene, sier Petter Veland i Viasat.

Barcelona-trener Luis Enrique varsler et superoffensivt hjemmelag på Camp Nou.

– Vi kan spille med så mange som åtte angripere mot Juventus uten at det vil være en risiko, for vi har ikke noe å tape. Hvis vi klarte å snu det med et enda verre utgangspunkt i forrige runde, hvorfor skal vi ikke kunne gjøre det igjen?, spør han.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5