Fotball

Flovik: – Vi skal etablere oss på øvre halvdel

Bård Flovik har store ambisjoner for Tromsø IL.

STORE AMBISJONER: Bård Flovik er her på Alfheim i dag.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

TIL har slitt i bunnstriden de tre siste sesongene i Eliteserien (2013: 15.-plass, 2015: 13.-plass, 2016: 13.-plass). Det skal det nå bli slutt på, varsler Bård Flovik. TIL-treneren har skrevet et innlegg på TILs hjemmeside, der han kommer med en rekke interessante betraktninger.

– Vi skal bli bedre, mye bedre, allerede i 2017, innleder Flovik.

Og etter hvert blir han enda mer konkret:

– Vi skal etablere oss på den øvre halvdelen av tabellen. Det skal skje via videre utvikling av spillerne. Vi vet at summen av individuelle ferdigheter og egenskaper forteller kvaliteten på laget. I dette ligger også å bygge en spillerstall, melder han.

Les også

Trond Mohn gir TIL stor pengegave

Flovik har tidligere uttalt til iTromsø at han ønsker seg tre nye spillere i 2017-stallen. Senere har det blitt «justert» til to-tre.

– Sammensetning av vår stall er uhyre viktig! Dette jobber vi aktivt og kontinuerlig med. Vi har mange spillere på kontrakt i 2017 og i årene fremover, men vi skal også ha noen nye inn som skal forsterke stallen, skriver Flovik.

Les også

Gamst Pedersen forlenger med TIL

BERGET PLASSEN: Her jubler Bård Flovik etter 3-1-seieren mot Odd i siste serierunde.

– Viktig for oss er alltid å ha fokus på de spillerne som til enhver tid er i klubben – det er de vi kan vi påvirke. I den profilen og retningen som er satt for vårt arbeid skal Tromsø IL etablere seg på øvre halvdel av tabellen og allerede neste år skal vi strekke oss dit, fortsetter Flovik.

Om spillestilen er nøkkelordene energi og intensitet, forfekter Flovik. Han vil også «få et mer offensivt spill» og underholde på Alfheim. Også cupen - som TIL sist vant i 1996 - er viktig for TIL.

– Det er klart at vi kan gå hele veien og vinne kongepokalen! melder treneren.

Flovik varsler også at TIL skal være enda mer synlig og aktiv i lokalmiljøet

– Våre profiler og vår virksomhet skal være synlig i Tromsø, og i hele landsdelen. Dette betyr mye for oss. Det å være forbilder forplikter, så det må vi innfri, sier Flovik.

Les også

Tromsøværingene må betale, mens Brann-fansen får alt gratis: - Det er litt merkelig

Les mer om

  1. Tromsø
  2. Tromsø IL
  3. Bård Flovik