Fotball

Hoff tilbake på AaFK-laget

Trond Fredriksen stiller med toppet mannskap mot erkerival Molde.

Vebjørn Hoff starter for Aalesund mot Molde. Foto: Nils Harald Ånstad

  • Sveinung Nedregotten

Vebjørn Hoff har vært ute av førsteelleveren til AaFK de siste kampene, først på grunn av sykdom i storseieren mot Odd (5-1), og så kom han ikke inn igjen på laget i den påfølgende kampen mot Sogndal – forståelig nok.

Men i dag er Hoff tilbake på sin vante plass ved siden av Fredrik Carlsen på AaFKs midtbane. Og i oppkjøringen til kampen, har det vært tydelig at Hoff, som en av to ekte ålesundere i starteelleveren til AaFK, har vært skikkelig tent på å slå erkerival Molde.

Les også

Vebjørn Hoff: – Jeg lærte meg tidlig at Molde skulle vi ikke syntes noe særlig om

Toppet mannskap

Med Hoff tilbake flyttes Daniel Gretarsson ned på sin faste plass som midtstopper, ved siden av Kaj Ramsteijn. Det betyr at Oddbjørn Lie må ta plass på benken. Elleveren som Trond Fredriksen stiller med, er nok den beste hjemmelaget kan by på for øyeblikket, med tanke på Bjørn Helge Riises langtidsskade.

Molde stiller også meget sterkt i sin relativt ferske 3-5-2-formasjon. De har rikelig fysikk og fart i mannskapet, med spillere som Toivio, Gregersen, Sarr, Gabrielsen, Sigurdarson og Brustad.

Les også

DIREKTE: Hvem er best av Møre-rivalene?

Dårlig statistikk

AaFK har som kjent en grusom statistikk mot Molde i eliteserien. Molde har vunnet 15 av de siste 17 kampene mot AaFK i eliteserien. Men AaFK slo endelig Molde i vårens oppgjør, 1-0 på Aker stadion. Mos scoret målet. På hjemmebane har AaFK aldri slått Molde. Tre uavgjorte og åtte tap er fasiten.

Les også

Solskjær innrømmer at Molde har vært heldige


Dagens lagoppstillinger:

AaFK: (4-4-2): Andreas Lie – Mikkel Kirkeskov, Daniel Gretarsson, Kaj Ramsteijn, Adam Arnarson – Edwin Gyasi, Fredrik Carlsen, Vebjørn Hoff, Aron Thrandarson – Lars Veldwijk, Mostafa Abdellaoue

Benk: Sødergren, O. Lie, Marlinho, Fet, Waagan, Hatlehol, Karlsbakk

Molde (3-5-2): Andreas Linde – Joona Toivio, Stian Gregersen, Babacar Sarr – Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Fredrik Aursnes, Eirik Hestad, Isak Ssewankambo – Bjørn Bergmann Sigurdarson, Fredrik Brustad

Benk: Da Silva, Rindarøy, S. Svendsen, Strand, Diop, T. Svendsen, Håland

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Aalesunds FK
  2. Molde FK
  3. Eliteserien