Fotball

Mourinho forsvarer sin egen taktikk: – En enkel beslutning

Portugiseren vil likevel ikke skylde på skader.

José Mourinho står på sitt og mener han ikke hadde noe annet valg enn å hvile spillere i storkampen mot Arsenal i helgen som var.

José Mourinho sier at det ikke fantes noen annen løsning enn å la nøkkelspillere stå over mot Arsenal. Torsdag venter Celta i Europaligaen.

Manchester United valgte å hvile mange spillere i Arsenal-kampen der det ble tap. Mourinho virker å gå «all in» i Europaligaen, for å vinne den og sikre plass i mesterligaen neste sesong.

Les også

Alexis Sánchez reddet Arsenal – tar innpå Liverpool

– Ikke gambling

– Situasjonen er enkel. 17 kamper på syv uker med 16 spillere er umulig. Så dette var ikke gambling, men en enkel beslutning å ta, sa Mourinho på en pressekonferanse torsdag.

United har fått skader på en rekke spillere de siste ukene. Blant disse er Zlatan Ibrahimovic.

– Dersom vi ikke kvalifiserer oss for Champions League, er det fordi vi ikke er gode nok for Champions League, sa Mourinho.

Les også

Benkesliter Rooney: – Min fremtid er i United

Hvilte spillere

Celta klarte ikke å benytte sin hjemmekamp særlig godt. Marcus Rashford avgjorde på et frispark i Vigo nordvest i Spania

Etter det valgte Celta å hvile hele ni spillere i seriekampen mot Malaga (0-3-tap).

– Tapet tvinger oss til å angripe i returkampen. Vi skal dra til England og lage en fantastisk kamp. Vi skal ta vare på sjansene våre. Dette er ikke over, sa Celta-trener Eduardo Berizzo etter hjemmekampen mot United.

I den andre semifinalen har ungdommelige Ajax med seg 4-1-ledelse til bortekampen mot Lyon. Også det oppgjøret spilles torsdag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Manchester United
  2. José Mourinho