Fotball

Berisha ble litt overrasket

Har funnet formen i Salzburg – tilbake på A-landslaget.

Valon Berisha, her i aksjon for U21-landslaget, er tilbake på A-landslaget.
  • Lars Fisketjøn - Stig Nilssen

Stavanger (aftenbladet.no): Da Norge møtte Kypros og Sveits i begynnelsen av september ble Viking-stopper Johan Lædre Bjørdal kalt inn i troppen som sistemann etter at Tore Reginiussen meldte forfall. Det hindret ikke egersunderen i å kapre plassen ved siden av Brede Hangeland i det norske midtforsvaret.

I forkant av mandagens landslagsuttak til EM-kvalifiseringens to siste kamper borte mot Slovenia fredag 11. oktober og hjemme mot Island 15. oktober byttet Norges Fotballforbund trener. Derfor var det knyttet spenning til om Lædre Bjørdal ville få tillit også hos Per-Mathias Høgmo.

– Jeg var ikke så veldig spent, men når det kommer inn en ny trener, er det alltid litt usikkerhet knyttet til hvem han ønsker å satse på, sier Johan Lædre Bjørdal.

Kort tid etter at troppen ble offentliggjort fikk 27-åring en tekstmelding av en kamerat. Da var det bare å begynne å glede seg.

– Det var kjekt å være med landslaget sist, og det var veldig kjekt å bli kalt inn igjen nå. Nå gjelder det bare å fortsette å prestere bra for Viking, og gjøre det bra på landslagssamlingen, sier Lædre Bjørdal.

Valon overrasket

Han får med seg bysbarn og tidligere medspiller i Viking, Valon Berisha. Red Bull Salzburg-proffen har ikke spilt en A-landskamp siden Norge slo Ungarn 2-0 i november i fjor.

– Etter mandagens trening i Salzburg sjekket jeg uttaket på mobiltelefonen. Jeg ble veldig glad da jeg så at mitt navn var i troppen. Nå får jeg muligheten til å gjøre et bra inntrykk, og forhåpentlig bli en fast del av troppen.

– Hva tror du Tor Ole Skullerud (din trener på U21-laget), har hatt å si for uttaket?

– Det er jeg usikker på, men det er naturligvis bra for meg å ha en som kjenner meg godt i landslagsledelsen. Jeg har endelig kommet i form, og har spilt tre kamper på rad fra start i Salzburg, forklarer Valon Berisha, og legger til at han ikke har snakket med Per-Mathias Høgmo.

– Ble du overrasket over uttaket?

– Både ja og nei. Jeg er tilbake i form og håpet på å bli tatt ut, men har samtidig ikke vært med de siste kampene, svarer Berisha.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. FC Red Bull Salzburg
  3. Viking FK