Fotball

Spansk stjerne om livet i Manchester: – Det ser ut som datteren min har bodd i en hule

Det er ikke bare lite spilletid som gjør at Nolito ønsker seg bort fra Manchester City.

KONTROVERSIELL: Nolito ble utvist for å ha skallet ned Joshua Kings lagkamerat, Adam Smith, da Manchester City slo Bournemouth 4–0 i september. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

  • Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

30-åringen startet bare ni Premier League-kamper forrige sesong. I fjor sommer punget Pep Guardiola og Manchester City ut drøyt 150 millioner kroner for spanjolens tjenester.

Han startet lovende, med tre mål og én målgivende på de tre første kampene for blåtrøyene. Siden har det meste vært vanskelig. Den tidligere Barcelona- og Celta Vigo-spilleren fikk sin siste ligakamp fra start helt tilbake i desember.

– Det er opp til klubben. Jeg har en kontrakt, men ønsker å dra. Jeg har ikke spilt på seks måneder og vil gjøre alt i min makt for å komme med i Spanias VM-tropp, sier Nolito til El Transistor, ifølge The Telegraph.

Les også

Liverpool avslutter jakten på ettertraktet stopper – beklager overfor Southampton

Knapt lært engelsk

Han innrømmer at både han og familien har slitt med å tilpasse seg livet i et nytt land.

– Jeg har lært veldig lite engelsk – det er ganske vanskelig. Kun «i morgen», «god morgen», «god ettermiddag» og litt mer.

Atlético Madrid skal være en av klubbene som ønsker å hente Nolito i sommer. Ryktene går svirrer også rundt en mulig overgang til Sevilla, etter at angriperen ble sett i en iskremsjappe sammen med den spanske klubbens sportsdirektør, Oscar Arias. Nolito sier at møtet var tilfeldig.

Det høres uansett ut som at 30-åringen ikke har noe stort ønske om å bli værende i det britiske klimaet.

– Ansiktet til datteren min har skiftet farge. Det ser ut som hun har bodd i en hule.

Hør Aftenpodden Sport: Hvor gikk det galt for landslaget? Skal vi gi opp fotball og heller gå på ski? Og hva kan vi lære av Sergio Ramos?

Les mer om

  1. Manchester City
  2. Josep Guardiola