Fotball

City-helten: – Det var hjerteskjærende og et sjokk for meg da jeg fikk nyheten

Riyad Mahrez dediserte sin avgjørende scoring til den avdøde Leicester-eieren.

Riyad Mahrez (til høyre) feirer sin avgjørende scoring. Foto: DAVID KLEIN / X06540

 • NTB

Tottenham – Manchester City 0–1

Riyad Mahrez scoret da Manchester City slo Tottenham 1–0 i Premier League. Etterpå sendte han det som syntes å være en hilsen til Leicesters avdøde klubbeier.

Storkampen på Wembley var kun seks minutter gammel da Mahrez fikk en enkel jobb med å sende gjestene i føringen etter strålende forarbeid av lagkamerat Raheem Sterling.

Umiddelbart etter scoringen rettet Mahrez pekefingrene mot himmelen, en hilsen til Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha som døde tragisk i en helikopterulykke lørdag.

Mahrez spilte selv for Leicester fra 2014 til i sommer.

– For å være ærlig har dette vært svært vanskelig. Det er ikke lett å oppleve slike ting. Sjefen var spesiell for meg. Jeg var der i fire og et halvt år og har mange minner sammen med han. Han var en fantastisk person, sa en tydelig preget Mahrez etter kampen.

– Da jeg scoret i dag, rettet jeg hendene mine mot himmelen for hans del. Han var som en far for oss. Det var hjerteskjærende og et sjokk for meg da jeg fikk nyheten, tilføyde han.

 • Stortapet ble skjebnesvangert: Real Madrid-treneren fikk sparken for andre gang på fire måneder

Kane-bom

Med mandagens scoring har Mahrez for første gang gjort mål i to ligakamper på rad for Manchester City. 27-åringen fra Algerie scoret også i 5-0-seieren mot Burnley i forrige serierunde.

Mandagens seier betyr at City holder følge med Liverpool på toppen av tabellen i Premier League. De lyseblå er foran på bedre målforskjell, og har i likhet med Liverpool og Chelsea fortsatt til gode å tape i ligaen denne sesongen.

Seieren på Wembley var heller ikke ufortjent. City styrte begivenhetene i perioder, men et Tottenham-mannskap med Dele Alli og Christian Eriksen på benken fra start fikk samtidig sine sjanser.

Harry Kane kom til to store muligheter før pause, men effektiviteten manglet.

Mahrez kunne samtidig også doblet gjestenes ledelse før sidebytte, men Tottenham-keeper Hugo Lloris slo vingens avslutning til hjørnespark.

Lamela-miss

I annen omgang strammet City grepet om kampen innledningsvis. David Silva og måltyven Sergio Agüero sølte bort hver sin store sjanse før halve omgangen var spilt.

Ti minutter før slutt kom så Tottenham til en kjempesjanse da Erik Lamela fikk sjansen alene med City-keeper Ederson etter en stygg feil av målscorer Mahrez. Avslutningen gikk imidlertid over mål til stor fortvilelse for hjemmefansen på Wembley.

Erik Lamela misbrukte en gedigen sjanse. Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN

Tapet betyr at Tottenham er nummer fem på tabellen, fem poeng bak lederduoen, etter ti serieomganger.

(©NTB/Aftenposten)

Les mer om

 1. Tottenham Hotspur FC
 2. Manchester City

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Agüero bommet på straffe og ble byttet ut. Erstatteren avgjorde storkampen.

 2. FOTBALL

  Manchester City kom over sjokket og herjet i toppkampen

 3. FOTBALL

  Agüero sendte cupspesialist Manchester City til kvartfinale

 4. FOTBALL

  Jesus-dobbel avgjorde – Ancelotti tapte for første gang med Everton

 5. FOTBALL

  Julegave til Liverpool-fansen: Sjokktap for City

 6. FOTBALL

  Ny Eriksen-scoring sikret sterk Tottenham-seier