Fotball

Folk i kø for å støtte Viking

Viking hylles for stuntet med å dele ut tre gratisbilletter til sesongkortinnehaverne. Da Vikingbutikken åpne fredag, sto folk i kø for å sikre seg billetter.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Cecilie Bjelland var blant dem som fredag sto i kø for å sikre seg Viking-billetter. Her kjøper hun to sesongkort av daglig leder i Vikingbutikken, Einar Grøttem.
  • Kristian Jacobsen
    Fotograf

STAVANGER (Aftenbladet): — Dette liker vi! Køen var på 25 meter da vi åpnet butikken, og det ser ut som om tilskuertallet kan bli på 11.000-12.000 på søndag, sier daglig leder i Vikingbutikken, Einar Grøttem til Aftenbladet.

På grunn av det svake salgstallet mot Molde (7028), og hvor få som faktisk møtte opp for å støtte laget forrige mandag, så Viking-ledelsen seg nødt til å ta noen grep.

Valget falt på å gi hver sesongkortinnehaver tre gratisbilletter til søndagens kamp mot Odd. Et tilbud som har blitt tatt veldig godt imot av klubbens supportere.

— Jeg regner med det blir bra trykk etter billetter gjennom hele helgen, og vi har derfor kalt inn folk til å jobbe ekstra, sier Grøttem.

Les også

Smilet er tilbake i Viking og håp om fullt hus

Bjelland kjøpte to sesongkort

Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Cecilie Bjelland var blant dem som fredag var innom Vikingbutikken for å sikre seg billetter. Bjelland kjøpte seg to sesongkort, og med på kjøpet fikk hun dermed seks gratisbilletter til søndagens kamp.

— Hvorfor kjøper du sesongkort?

— Fordi Viking oppfordrer oss til å stille på kampene. De vil ha Viking-tiden tilbake og da må vi ut på tribunen. Det hjelper ikke Viking at folk sitter hjemme og er medgangssupportere. Nå må vi stå opp for laget, sier Bjelland.,

Hun mener Viking er en viktig del av byens identitet og at folk i Stavanger må slutte opp om klubben. Spesielt i vanskelige tider.

- Er dette et valgkampstunt?

— Det er jo hyggelig at jeg kan bruke min posisjon til å hjelpe Viking. Dette handler om å stille opp når det trengs i Stavanger. Det gjør vi enten det er fotballaget, næringslivet eller for andre som trenger at vi stiller opp, svarer Bjelland.

Les også

Viking gir bort billetter til Odd-kampen

Vil bedre supporterkulturen

Leder i Vikinghordene, Tommy Nærland, er meget glad for at klubben tar noen grep for å lokke publikum tilbake på stadion.

— Jeg synes dette er vanvittig bra, og timingen er også veldig god. Nå er det gode muligheter for en opptur og mer positivitet rundt Viking, sier Nærland.

Han er leder for en supportergruppering som også har opplevd et stort frafall de siste årene. Selv om Viking nå gjør noen grep inn mot publikum, er han klar på at det til syvende og sist blir de sportslige resultatene som avgjør om flere kommer tilbake til stadion.

— Dette henger dessverre mye sammen med de sportslige resultatene, men vi leter hele tiden etter tiltak som kan rekruttere nye medlemmer. Vi har blant annet fjernet medlemsplikten for å stå på feltet vårt. Målet er en supporterkultur med flere syngende supportere som gir 110 prosent, uansett resultat, sier Nærland.

Aftenbladets Viking-blogger Hans Petter Jørgensen fikk vondt inni seg da han så hvor tom tribunen var mot Molde.

— Noe av det styggeste jeg ser er en halvtom fotballstadion. Nå har Viking gjort et kjempebra tiltak som jeg mener kommer på rett tid. Av de folkene jeg har snakket med så har dette blitt tatt veldig godt imot, sier Jørgensen.

Les også

Nå trengs det avklaringer, Viking!

Nå må spillerne levere

Når Viking de siste årene har invitert til fest på Viking stadion, har spillerne hatt en lei tendens til selv ikke å møte opp til festen. Store forventninger og høye publikumstall har som regel endt med mageplask.

— Hvor viktig er det at dere leverer når folk mobiliserer og stadion er full, Yann-Erik de Lanlay?

— Det er veldig viktig. Vi har kanskje skuffet litt tidligere når vi har hatt lignende muligheter, men det tror jeg er litt tilfeldig. Det er ikke noe vi tenker på. På søndag skal vi gå ut og vise at vi setter pris på støtten, sier de Lanlay.

Han er veldig glad for at klubben gir noen ekstra tilbake til de trofaste sesongkortinnehaverne.

— Det er et veldig kult stunt. Jeg håper mange kommer, og at vi klarer å gi dem en god opplevelse, sier de Lanlay.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Odds BK