Nest-Sotras trenerbytte til ingen nytte

Ruben Hetlevik og Steffen Landro klarte ikke å snu Nest-skuten på første forsøk.

Det hjalp ikke å bytte trener for Nest-Sotra.

Kun tre timer før avspark på Ågotnes offentliggjorde Nest-Sotra at deres danske trener, Michael Schjønberg, ikke fikk fortsette som trener for sotrastrilene. Trenerskiftet skulle derimot vise seg å ha liten effekt mot Bærum, som vant 1-2 på Ågotnes.

— Det er skuffende selvfølgelig. Vi får ikke flyt i spillet vårt. Vi lider litt av at ikke alt går på skinner om dagen. Vi får ikke jobbet så mye med å justert inn, men dette er en stil og formasjon som spillerne kjenner godt til fra tidligere, sier en av lagets to nye trenere, Ruben Hetlevik.

Seks tap på åtte kamper

For med nye trenere og ny formasjon var det et mer spillende Nest-lag som møtte Bærum i den 8. serierunden. Det hindret likevel ikke at Nest-Sotra gikk på sitt sjette tap på åtte kamper.

— Sånn er fotball. Når en ikke får resultater, så er det sånn det blir. Vi var utrolig motiverte inn mot kampen, men fikk ikke spillet til å stemme. Vi gjør litt for mange feil, så det er skuffende at vi ikke vinner denne kampen. Det er ikke bra nok, innrømmer Simen Næss.

Les også

«Trenersparkingen i Nest-Sotra er ikke en toppklubb verdig»

Les også

Schjønberg ferdig i Nest-Sotra etter syv kamper

Målforskjell fra sisteplass

Tapet gjør at grønntrøyene fortsatt befinner seg helt i bunnen av 1. divisjon. Kun målforskjellen skiller Nest-Sotra og Hønefoss på sisteplass. Trener Hetlevik tror "Nest-stilen" skal føre klubben opp på tabellen.

— Vi føler vi at vi har veldig gode ballspillere i laget, og har lyst å utnytte det. Så et mer ballspillende Nest vil vi nok kunne se på Ågotnes fremover. Samtidig går det ikke an å vinne kamper uten å krige, men dette laget tror jeg vil skape mer med å spille fotball, mener Hetlevik.

Hetlevik, som var spillende assistenttrener under Schjønberg og kaptein forrige sesong, tar dermed over treneransvaret for klubben for andre gang. Også da Alexander Straus forlot klubben i fjor, fikk Hetlevik ansvaret. Den gang klarte Nest-Sotra så vidt å berge plassen i 1. divisjon.

- Komplementerer hverandre bra

Nå får han altså med seg Steffen Landro ut sesongen. Begge hevder det er uproblematisk at ingen har siste ordet på taktikkbordet.

— Vi komplementerer hverandre veldig bra. Vi har gode og mindre gode sider begge to, så sammen tror jeg det blir ekstremt bra. Det er alltid trist at en trener får sparken, men nå står vi over en utfordring som jeg ser utrolig frem til, sier Steffen Landro.

Styreleder i klubben, Ole Kårtveit, beskriver de nybakte trenerne slik:

— Det er en fin duo, som passer bra sammen. Ruben er en lederype, mens Steffen er en analytiker. Begge har vært i klubben lenge, og kjenner Nest-stilen ut og inn, sier Kårtveit.

Målløst til pause

Med medvind og nyvunnet innsatslyst startet Nest-Sotra best på Ågotnes. Steffen Lie Skålevik kom svært nære i det 22. minutt, men skuddet kysset tverrliggeren og gikk over mål.

Et passivt forsvar ga bortelaget en stor sjanse i det 34. minutt. Simen Juklerød fikk stå merkelig alene i sotrastrilenes boks, men Nest-keeper Andreas Eikum var raskt ute og hindret baklengs.

Like etter var de gulsvarte frempå igjen, men Monir Benmoussas skudd fra hjørnet av 16-meteren manglet den nødvendige skruen for å gå inn.

Dermed ble det ingen mål i en tettspilt førsteomgang på Sotra.

Tre mål i annenomgang

Det ble det derimot i annenomgang. I det 55. minutt, etter bombardement av Bærum, kom Simen Juklerød seg fri. Skuddet gikk like under kroppen til Eikum i Nest-buret.

Sotrastrilene svarte nesten direkte, og i det 61. minutt var vi like langt. Et hjørnespark ga først kaptein Bjørsvik en mulighet, men Bærums Grzegorz Flasza reddet. Returen kunne han derimot ikke gjøre noe med. Kaosskåringen var signert Steffen Lie Skålevik.

Gleden var dog ikke lenge, for to minuttet senere var Bærum igjen i føringen. Riki Alba ble slått gjennom i bakrommet, og hadde en enkel jobb med å sette ballen forbi Eikum.

"Stadden" neste

Gojko Ivkovic var så nær, så nær ved å utlikne for hjemmelaget, men heading stoppet på streken og ble klarert.

Bærum burde også lagt på til 3-1 ved Andreas Aalbu, men Eikum var raskt ute, gjorde seg stor og hindret skåring til de gulsvarte.

Dermed endte det 1-2 til Bærum. Nå venter Brann på stadion 16. mai, der sotrastrilene har alt å vinne.

Nest-Sotra - Bærum 1-2 (0-0)

Mål: Simen Juklerød (61), Steffen Lie Skålevik (67), Riki Alba (69)

Gult kort: Bjarte Hausdal, Simen Næss, Kamran Ali Iqbal), Nest-Sotra. Andreas Aalbu, Bærum.

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Tilskuere: 568. Nest-Sotra (4-2-3-1): Andreas Normann Eikum - Bjarte Haugsdal (Kamran Ali Iqbal 46), Gojko Ivkovic, Max Bjørsvik, Petter Martinsen - Preben Hammersland (Jone Rugland 72), Øystein Aksnes - Simen Næss (Bjarne Langeland 76), Kristoffer Zachariassen, Joakim Hammersland - Steffen Lie Skålevik.