Sjokktap for gulljagende City

Burnley med overraskende dobbel over City denne sesongen.

Segio Agüero og Manchester City tapte 1-0 borte mot Burnley lørdag kveld.
  • 100% Sport

Burnley overrasket Manchester City nok en gang denne sesongen. George Boyd ble matchvinner i 1-0-seieren lørdag.

Scoringen kom etter drøye timen spilt. Et frispark ble klarert ut av midtstopper Vincent Kompany. Der sto Boyd og lot det stå til på halv volley. Ballen suste utakbart forbi Joe Hart og i mål fra 18 meter.

– Jeg traff bra, og heldigvis gikk ballen inn i hjørnet. Det er en fantastisk trepoenger, og det bringer andre lag inn i det igjen. Alle har avskrevet oss, men vi ønsker å bli her, sa matchvinneren etter kampen.

Snytt for straffe

Det var Boyds annen scoring mot Manchester City denne sesongen. I desember overrasket Burnley alle ved å hente opp 0-2 til 2-2 borte mot de regjerende mesterne.

Manuel Pellegrini og hans lag vil nok føle seg snytt i etterkant av kampen. Pablo Zabaleta ble felt av Ben Mee på overtid, men kampleder Andre Marriner vinket spillet videre.

– Jeg vet ikke. Jeg må se det igjen. Jeg synes ikke det var straffe da det skjedde, sa Mee.

Pellegrini var en fattet mann etter nederlaget.

– Det var en normal prestasjon, og jeg synes ikke vi spilte veldig dårlig. Vi skapte flere sjanser. De hadde ett skudd på mål og fikk et nydelig mål.

– Vanskeligere

City skal få det tøft med å forsvare Premier League-tittelen sin nå. De lyseblå har fem poeng opp til Chelsea, som har to kamper mindre spilt. Arsenal er etter sin seier lørdag bare ett poeng bak City.

– Selvfølgelig gjør vi noe galt når vi ikke vinner kampene vi vanligvis gjør. Så lenge man har en matematisk sjanse, har man en sjanse til å ta tittelen. Realiteten er at det er vanskeligere å gjøre det nå, sa Pellegrini.

Burnley hopper opp til 18.-plass på tabellen med seieren lørdag, kun ett poeng bak Sunderland på trygg plass. (©NTB)